Luxe en avontuur per kajak of zodiac – Ventures by Seabourn

Toen we een paar maanden geleden kennismaakten met Seabourn Quest wisten we meteen dat een cruise met een super-de-luxe cruisemaatschappij als Seabourn iets voor onze bucketlist is. De rederij brengt haar passagiers in alle comfort naar de meest bijzondere plaatsen ter wereld en laat je via “Ventures by Seabourn” de bestemming op een unieke en avontuurlijke manier beleven.

De schepen van Seabourn beschikken over een klein platform van waarop je de bestemming met zodiacs en kajaks van heel dichtbij kan ervaren

In Antarctica en Patagonië kunnen passagiers die meevaren met Seabourn Quest in zodiacs langs ijsberen, zeehonden en pinguïns peddelen. Begeleid door specialisten waaronder een glacioloog (ijsbergdeskundige), milieuwetenschapper en historicus wordt dit een excursie naar het einde van de wereld. Letterlijk.

In Noord-Europa bieden Sebourn Quest en Seabourn Ovation tal van kajak-excursies aan in bijvoorbeeld Noorwegen of in Qaqortoq (Groenland). Onder begeleiding van specialisten kan je daar in een zodiac wilde vogels spotten langs de Noordzee, de Britse Eilanden en IJsland, waar je ook watervallen en Vikingnederzettingen kan bezoeken.

Seabourn Ovation komt begin mei 2018 in de vaart en zal het grootste deel van zijn eerste seizoen in Noord-Europese wateren varen met een reeks zevendaagse Baltische en Scandinavische cruises en langere 14-daagse cruises naar de Noorse fjorden en de Britse eilanden.

Begin augustus vaart Seabourn Quest tijdens zijn trans-Atlantische overtocht naar één van de oudste Vikingnederzettingen van IJsland in Heimaey. Je kan er kajakken langs gigantische ijsbergen in Paaimiut en met zodiacs langs de klippen van Lady Franklin Island varen om ijsberen, zeehonden en walrussen te spotten.

In Alaska kunnen de passagiers van Seabourn Sojourn in een zodiac naar de Kenai Fjorden en Misty Fjorden varen en met een beetje geluk walvissen en adelaars spotten. Wie wil kan vervolgens in Wrangell tijdens een safari op zoek gaan naar beren of opteren voor een iets minder gevaarlijke trektocht langs de Davidson gletsjer. Minder gevaarlijk maar daarom niet minder mooi…

Seabourn werd dit jaar door de lezers van Condé Nast Traveler verkozen tot “Beste cruisemaatschappij in de categorie kleine schepen”. Je leest er meer over in “Seabourn verkozen tot beste cruisemaatschappij“.

Leave a Reply