Nieuw schip Vista van Oceania Cruises te water gelaten

Oceania Cruises heeft op 25 februari de tewaterlating van de nieuwe Vista met een ceremonie op de Fincantieri-scheepswerf in Sestri Ponente gevierd.

oceania cruises vista

Oceania Cruises en scheepsbouwer Fincantieri hebben op 25 februari de tewaterlating van de nieuwe Vista gevierd. De ceremonie vond plaats op de Fincantieri-scheepswerf in Sestri Ponente, grenzend aan de zeehaven van Genua in Italië.

De officële ceremonie werd geleid door Giuseppe Torrente, directeur van de scheepswerf van Fincantieri en Monseigneur Tasca, de aartsbisschop van Genua. Na de zegening van het schip liet de doopvrouw van de scheepswerf, Anna Trucco, een fles prosecco los die tegen de scheepsromp stuksloeg om geluk te brengen aan het schip en iedereen die erop zal varen.

Kort na de ceremonie, die overeenkomstig de Italiaanse gezondheidsvoorschriften werd gehouden, begon het enorme droogdok zich met water te vullen en werd Vista voor de allereerste keer één met de zee.

oceania cruises vista

“Vista is het schip van Oceania Cruises waar we het meest naar hebben uitgekeken, en ik ben verheugd om hier te zijn met onze partners van Fincantieri terwijl het schip verandert van blauwdrukken en staal in realiteit. Vista is echt een droomschip en we kunnen niet wachten om volgend jaar onze eerste gasten te verwelkomen”, aldus Howard Sherman, President en CEO van Oceania Cruises.

msc cruises cruise zomer zomervakantie

Vista maakt haar eerste reis van Rome naar Barcelona op 14 april 2023, gevolgd door twaalf extra Europese reizen voordat ze begint met afvaarten vanuit de Verenigde Staten naar de Canadian Maritimes en New England, het Panamakanaal en het Caribisch gebied.

Een paar van de highlights aan boord van Vista:

  • 12 eetgelegenheden, waarvan vier volledig nieuwe restaurants
  • 1.200 gasten bediend door 800 bemanningsleden, dit betekent twee bemanningsleden voor elke drie gasten
  • De ruimste standaard passagiershutten op zee – meer dan 26 vierkante meter
  • Alle Penthouse Suites en passagiershutten hebben een grote badkamer met grote regendouches
  • Alle Owner’s, Vista en Oceania Suites zijn voorzien van luxe ligbaden
  • Palatial Owner’s Suites en eersteklas bibliotheek exclusief gestyled in Ralph Lauren Home
  • Nieuwe Conciërge Level veranda-passagiershutten voor soloreizigers
  • Acht bars, lounges en uitgaansgelegenheden
  • Aquamar Spa + Vitaliteitscentrum en Aquamar Spa Terras
  • Conciërge en Executive Lounges voor respectievelijk Conciërge Staterooms en Suites

Lees ook: Oceania Cruises speelt in op populariteit van lange cruises met wereldcruise en Grand Voyages

Leave a Reply