Costa Cruises viert 70ste verjaardag en kijkt naar de toekomst

Voor velen zijn de witte passagiersschepen van Costa Cruises, met hun gele schoorsteen en de grote blauwe letter “C” een vertrouwd zicht. Dat is niet verwonderlijk, want Italy’s Finest blaast dit jaar 70 kaarsen uit. Costa Cruises focust nu op ‘de cruises van de toekomst’, met het allereerste LNG-cruiseschip ter wereld.

In de lente van 1948 gooide Costa’s eerste vlaggenschip – Anna C – de trossen los voor een trans-Atlantische cruise van Genua naar Argentinië en Brazilië. Dat was het officiële begin van een prachtig verhaal, waarbij de van-origine Italiaanse rederij in die zeven decennia heel wat pionierswerk heeft verricht.

Om haar 70-jarige jubileum te vieren voorziet Costa Cruises haar schepen van een nieuwe look. Costa Mediterranea is het eerste schip dat het nieuwe logo van de rederij draagt. Wij schepen binnenkort in aan boord van de Costa Mediterranea om samen met Costa hun 70ste verjaardag te vieren.

De rederij rust echter niet op haar lauweren en bouwt, met het allereerste cruiseschip dat wordt aangedreven door aardgas, verder aan de schepen van de toekomst. In totaal heeft de Costa groep maar liefst zeven nieuwe schepen in aanbouw, waarvan vijf op aardgas. Het betreft een totale investering van zes miljard euro, wat het vertrouwen van de investeerders in Costa en AIDA absoluut bevestigd.

In het najaar komt het allereerste cruiseschip in de vaart dat wordt aangedreven door LNG en daarmee is AIDA Cruises, de Duitse dochter van Costa, de eerste rederij die overstapt van gewone brandstof naar vloeibaar aardgas. Dit is momenteel de zuiverste fossiele brandstof die verkrijgbaar is, en dus voor de meest milieuvriendelijke oplossing zorgt. Dat verschillende Scandinavische passagiersferry’s op LNG varen heeft voor een doorbraak gezorgd in de cruisewereld, met de primeur voor de Costa groep.   Het eerste LNG schip zal AIDAnova heten.

In oktober 2019 is het dan groot feest bij Costa Cruises zelf, als het nieuwe vlaggenschip, de Costa Smeralda opgeleverd wordt. Dit schip zal ook aangedreven worden door LNG. De naam brengt een hulde aan een van de mooiste regio’s in de Middellandse Zee, de “Smaragdkust” in het noordoosten van Sardinië.

 

Leave a Reply