De Belg en de luxe cruise, een perfecte combinatie

Belgen en luxe cruises, het blijft een “match made in heaven”. Uit een analyse van de passagierscijfers bij luxe rederij Seabourn blijkt namelijk dat België in de top 5 van de nationaliteiten staat. De USA staat logischerwijze op nummer één, gevolgd door Groot-Brittannië, Canada en Australië.

Seabourn staat voor de top van ultraluxe reizen met intieme schepen met elementen die de rederij onderscheidt van de rest: ruime goed uitgedacht ingerichte suites, velen met veranda en allemaal 100% zeezicht; uitstekend dineren in een keuze van restaurants, te allen tijde gratis wijn en sterke drank, prijswinnende service en een ontspannen sfeer waardoor gasten zich aan boord meteen thuis voelen. De schepen varen over de hele wereld naar de meest bijzondere bestemmingen inclusief populaire steden, UNESCO Werelderfgoed gebieden en minder bekende havens en oorden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de rederij vorig jaar, door de lezers van Condé Nast Traveler, opnieuw gekozen werd als ‘Beste cruisemaatschappij in de categorie kleine schepen’.

Wij Belgen staan wereldwijd gekend als levensgenieters en het hoeft het dan ook niet te verwonderen dat Seabourn een van de favoriete cruise rederijen van de Belgische luxe cruisereiziger is. Uit een analyse van de passagierscijfers van Seabourn blijkt dat België, in passagiersaantal, op een vijfde plaats staat en daarmee beter doet dan Duitsland, Nederland en Frankrijk. Zo zijn er vier keer meer Belgen dan Nederlanders (10de plaats) en tien keer meer dan Fransen (16de plaats) aan boord van een Seabourn schip.

De Belg gaat het liefst tijdens de zomerperiode op luxe cruise waarbij de Middellandse zee en de Griekse Eilanden de favoriete cruiseregio’s zijn, gevolgd door meer exotische bestemmingen zoals de Caribbean en Azië.

Voor de Middellandse Zee duurt de gemiddelde cruise 7 à 10 nachten, in de Caraïben gaan Belgen ongeveer een week op cruise. Voor de Noord-Europese en andere wereldroutes trekt de Nelgische luxe cruiser gemiddeld 14 nachten of meer uit.

Seabourn biedt in het komende herfst-winterseizoen cruises aan in alle hoeken van de wereld. Het nieuwe programma telt 37 unieke reisroutes naar verborgen plekjes, wereldberoemde trekpleisters en must-see steden die alleen met kleinere schepen toegankelijk zijn. Wil je er meer over weten klik dan even door naar “Met Seabourn op luxecruise naar de meest bijzondere plaatsen ter wereld“.

Leave a Reply