Vijf reistips voor een budgetvriendelijke vakantie naar de Verenigde Staten

Nu de reisrestricties weggevallen zijn lacht de wereld ons weer toe. Maar reizen kost geld. Toch hoeft op vakantie gaan niet altijd een aanslag op je portemonnee te zijn. Met deze vijf reistips haal je alvast meer uit je vakantiebudget tijdens een reis naar de Verenigde Staten.

usa verenigde staten roadtrip vakantie

De Verenigde Staten worden ook wel eens het land van de onbegrensde mogelijkheden genoemd. Nu het land zijn grenzen weer wijd opengegooid heeft voor internationale bezoekers staat een trip naar ‘The Land of the Free’ weer hoog op onze reisagenda. Heb jij ook zin om de Atlantische Oceaan weer over te steken en al het moois dat de USA te bieden heeft te (her)ontdekken? Met deze vijf reistips voor een budgetvriendelijke vakantie naar de Verenigde Staten wordt je reis alvast een stuk goedkoper.

Pak een gratis kaartje voor musea van wereldklasse

De VS is de thuisbasis van een aantal van de meest iconische musea ter wereld en er zijn verschillende manieren om al dat moois gratis te gaan bekijken. Veel musea bieden maandelijks gratis toegang aan op bepaalde dagen. Het MoMA in NYC bijvoorbeeld is elke eerste vrijdag van de maand van 16.00 tot 20.00 uur vrij te bezoeken. Ook zijn er musea die het hele jaar door gratis zijn. Denken we maar aan het Birmingham Museum of Art in Alabama en het Oklahoma Railway Museum in Oklahoma City. Het loont dus altijd de moeite om vooraf even online te checken of en wanneer je een gratis kaartje kunt bemachtigen. Als je in september naar de VS reist, houdt dan de Smithsonian Museum Day in de gaten. Het is een jaarlijkse feestdag waarbij honderden musea en culturele instellingen in het hele land gratis toegang verlenen. Museum Day vindt dit jaar plaats op 17 september 2022, maar hou vanaf half augustus alvast een oogje in het zeil om je vrijkaartjes te bemachtigen.

Bespaar tijd en geld met een CityPASS

Geld besparen en de topattracties van de Verenigde staten bezoeken gaan hand in hand met een CityPASS. Deze bundelen toegang tot attracties zoals themaparken, dierentuinen en musea in één vast bedrag. Sommige passen bieden meer dan 50% korting én het extra voordeel van express toegang, zodat je lange rijen voor de kaartverkoop kunt omzeilen. Hiermee bespaar je niet alleen geld, maar ook kostbare tijd. De CityPASS is een van de meest populaire in de V.S. en is beschikbaar in 15 grote steden. Onder de must-see steden die de pas aanbieden vind je onder meer de zuidelijke charme van Atlanta, Georgia; varen op de Mississippi in Boston, Massachusetts; het grootstedelijk centrum van Chicago, Illinois; de sprankelende hoofdstad van Texas, Dallas; en de fun van pretparken in Zuid-Californië.

Generic_728x90

Voor New York City kan je bijvoorbeeld een CityPASS kopen die je toegang geeft tot vijf topattracties waaronder het Empire State Building, het American Museum of Natural History, het Top of the Rock Observation Deck, het Guggenheim Museum of een sightseeing cruise rond Manhattan. Meer details vind je op cityPASS.com.

Trek comfortabele schoenen voor een heuse citywalk

We brengen vaak een groot deel van onze werkweek door zittend achter een bureau. Dus wat is een betere manier om van de vakantie te genieten dan zowel de benen als het budget te strekken en een stad te kiezen die zich perfect te voet laat ontdekken. Naast beroemde grote steden zoals New York, Boston en Chicago heeft Amerika tal van steden die je kunnen laten bezuinigen op hoge autohuurkosten. Probeer de 2,5 mijl lange River Walk, een wandelpad dat langs het water dwars door het centrum van San Antonio, Texas slingert. Niet al te ver van deze wandeling vind je de Alamo, een historische Spaanse missiepost en een manier om kostenloos kennis te maken met de rijke geschiedenis van Texas. Charleston, South Carolina is een andere voetgangersvriendelijke stad, met prachtige stranden, populaire openluchtmarkten en een prachtige promenade vanwaar je regelmatig dolfijnen kunt spotten. Voor een extra vleugje mobiliteit huur je goedkoop een fiets, een andere wijze om door de VS te reizen die sterk groeit in populariteit. Of als je liever achterover leunt en ontspant, probeer dan Amtrak voor één de vele betaalbare treinreizen.

Wandel buiten de gebaande paden in gratis nationale parken

De nationale parken in de VS worden druk bezocht en vereisen in een aantal gevallen een reservering om te mogen bezoeken. Maar dat hoeft je er niet van te weerhouden om toch de natuur in te trekken. In Denver is het Rocky Mountain National Park bij uitstek geschikt om kennis te maken met het spectaculaire landschap van Colorado. Maroon Bells-Snowmass Wilderness ligt op 20 kilometer ten zuidwesten van Aspen en biedt wildernis van wereldklasse zonder dat je voor toegang moet betalen. Meer getrainde wandelaars kunnen zich wagen aan de 45 kilometer lange Four Pass Loop. Deze populaire route voert langs de ruige pieken van Elk Mountains, de heldere bergmeren, door prachtige valleien vol kleurige wilde bloemen en uitgestrekte bossen. Dichter bij Denver is Red Rocks Park met een groot aanbod aan wandelpaden en gratis rondleidingen een andere must-see. En als je daar dan toch bent, vergeet dan niet het beroemde Red Rocks Amphitheatre te bezoeken; een openlucht muziekpodium dat in de berg is uitgehouwen en waar talloze legendarische muzikanten al hebben opgetreden. Andere nationale parken die vrij toegankelijk zijn, zijn bijvoorbeeld het Mammoth Cave National Park in Kentucky of de pure wildernis van het North Cascades National Park in de staat Washington.

Plan de reis rond festiviteiten

Met 50 staten en vijf territoria vindt er altijd wel een speciaal festival of evenement plaats in de States en vele zijn vriendelijk voor de portemonnee. Tijdens de NYC Restaurant Week bieden meer dan 300 van de beste restaurants van New York City een menu aan tegen sterk verlaagde prijzen. Als je begin september in Illinois bent is het Chicago Jazz Festival een favoriete traditie van het Labour Day weekend. Het is helemaal gratis en je kan er internationaal bekende talenten zien optreden. Met Thanksgiving als Amerika’s favoriete familiefeest is november een andere feestelijke tijd om naar de VS te reizen. Veel steden houden grote Thanksgiving-optochten met bands, zangers, praalwagens en reusachtige ballonnen. Probeer naast de iconische Macy’s Day Parade in NYC ook eens America’s Thanksgiving Parade in Detroit, Michigan; de H-E-B Thanksgiving Day Parade in Houston, Texas; of de Novant Health Thanksgiving Day Parade in Charlotte, North Carolina.

Lees ook: Disneyland Paris viert 30 jaar magie

Leave a Reply