Seabourn introduceert high-tech onderzeeërs aan boord van expeditieschepen

Meer dan 80% van de onderwaterwereld is nog niet in kaart gebracht, geobserveerd of verkend en wordt dan ook vaak het laatste stukje onbekende aarde genoemd. Maar daar komt binnenkort (voor een stukje) verandering in. Seabourn zal vanaf 2021 haar gasten meenemen voor een unieke ontdekkingstocht naar plekken die nog bijna niemand met eigen ogen heeft gezien.

Seabourn brengt alles in gereedheid om toeristen voor de allereerste keer ooit mee te nemen naar de bodem van de oceaan. Aan boord van de twee nieuw gebouwde luxe expeditieschepen, zal je op excursie kunnen gaan naar de bodem van de zee.

De U-Boat Worx Cruise Sub 7-onderzeeërs, die werken op een batterij, bieden plaats aan zes gasten en een kapitein. Er wordt gedoken naar een diepte van 300 meter, op verkenning naar scheepswrakken, koraalriffen en de prachtige onderwaterwereld. Je neemt plaats in een van de twee doorzichtige acrylkoepels naast de kapitein. De stoeltjes staan op een draaiend platform, zo heb je een prachtig uitzicht rondom zonder iets te moeten missen.

Om de gasten een unieke ervaring te bezorgen, zijn de duikboten uitgerust met de meest geavanceerde technologie. De wereld buiten de koepel wordt gefilmd met een 4k-onderwatercamerasysteem. De gasten zelf en de directe omgeving worden ook gefilmd. Al dat filmmateriaal kan gedownload worden en wordt tijdens conferenties op een groot scherm in het Discovery Center aan boord van het schip geprojecteerd.

Aan de zijkant van de duikboot is een arm met zes functies gemonteerd die tot 32 kilo kan tillen. Om in lijn te blijven met de luxe ervaringen aan boord van de Seabournschepen, wordt de onderzeeër uitgerust met op maat gemaakte, geborduurde lederen bekleding, twee aircosystemen en een Bluetooth-stereosysteem. Verder is er een champagnekoeler voor gasten die graag willen toosten op hun verkenningstocht.

De duikboten vertrekken meerdere keren per dag in gebieden overal ter wereld, waar de omstandigheden gunstig zijn. Ze zijn uitgerust met waterbestendige led-flood-/spotlights, sonars als een tweede paar ogen en een geavanceerd onderwater tracking- en navigatiesysteem.

Seabourn Venture, het eerste luxe expeditieschip, wordt in juni 2021 verwacht, het voorlopig nog naamloze zusterschip in mei 2022. De schepen zijn al van in de ontwerpfase afgestemd op expeditiereizen, gecombineerd met een ultraluxueuze en gepersonaliseerde bediening in de handen van de beste reisexperts en doorgewinterde professionals die expedities, gastvrijheid en luxe cruises hoog in het vaandel dragen.

Leave a Reply