Cruisen vanuit je achtertuin

Lekker op cruise vanuit onze achtertuin en in het Nederlands. Onmogelijk denk je? Niets is minder waar. Elke zomer chartert All Ways, de Belgische specialist in reizen aan boord van intieme schepen, een klein zeeschip voor een reeks cruises voor Belgen en met Belgen. Naar aanleiding van de gloednieuwe brochures die de reisorganisator zopas voorstelde bezochten wij de BERLIN, het schip dat in 2019 een aantal cruises vanuit Zeebrugge zal verzorgen.

Gebouwd in 1980 is de BERLIN een klassiek cruiseschip dat doet terugdenken aan de tijd waarin cruiseschepen nog geen gigantisch grote, all inclusive resorts op zee waren.

Met een lengte van 139 meter en een capaciteit van 380 passagiers is de BERLIN een schip op mensenmaat dat kan aanleggen in havens waar de nieuwste mastodonten niet kunnen aanmeren.

Toch biedt het schip dezelfde faciliteiten en comfort – het schip werd in 2017 helemaal opgefrist – als een groot cruiseschip, maar dan in een gezellige en intieme sfeer. Zo beschikt de BERLIN over verschillende bars en salons waar het gezellig vertoeven is. Op het bovenste dek bevindt zich de Berlin Lounge waar het overdag heerlijk genieten is van de zon en bij avond, met een cocktail in de hand, van een film onder de sterrenhemel.

De Sirocco Lounge, met zijn gezellige bar, dansvloer en theater, is de grootste publieke ruimte aan boord waar overdag voordrachten gegeven worden en waar ‘s avonds optredens verzorgd worden. De Yacht Club is dan weer de plek bij uitstek om, onder begeleiding van live pianomuziek, te genieten van een cocktail.

Van 1986 tot 1998 speelde de BERLIN een centrale rol als “Droomschip” in de ZDF-televisiereeks “Das Traumschiff”. In de Duitse versie van the Love Boat bracht de BERLIN zijn passagiers naar de mooiste vakantiebestemmingen, terwijl de gasten betrokken raakten in bitterzoete liefdesverhalen, jaloezie, vriendschappen en huwelijkscrisissen.

De stijlvolle bibliotheek is, met een oppervlakte van 200m², heel ruim en biedt naast internationale boeken en reisgidsen ook een uitgebreide selectie aan Nederlandstalige werken.

Tot slot beschikt de BERLIN nog over een openluchtzwembad, een fitnessruimte, een spa en een sauna.

De BERLIN beschikt over 206 komfortabele kajuiten waarvan 152 buitenkajuiten – met zeezicht – en 6 suites. De standaard buitenkajuiten bieden de romantiek van een klassieke patrijspoort terwijl de superieur en premium kajuiten en suites grotere vensters hebben.

Alle kajuiten beschikken over een compacte badkamer met douche, mini-bar, airconditioning, flatscreen TV, DVD speler, haardroger en badjassen.

Om de gastronomen onder ons te verwennen beschikt het schip over twee restaurants. Het buffetrestaurant is open van zonsopgang tot zonsondergang en biedt de mogelijkheid om, zowel binnen als buiten, te genieten van koude, warme en grillgerechten. Het elegant en smaakvol ingerichte hoofdrestaurant biedt het ontbijt aan in buffetvorm, terwijl de lunch en het avondmaal à la carte geserveerd worden. Wij hebben alvast genoten van de culinair hoogstaande lunch.

De BERLIN zal in de zomer van 2019 drie verschillende zomercruises varen: een cruise naar de Noorse fjorden, een reis naar IJsland en een Keltische cruise rond Ierland en het Verenigd Koninkrijk. Deze cruises vertrekken telkens vanuit  Zeebrugge. Je kan dus de wereld verkennen zonder gebruik te maken van het vliegtuig. En wie wil kan bovendien in verschillende grote steden per luxe bus opgehaald worden.

Naast deze zeecruises biedt All Ways ook een ruim aanbod aan riviercruises. Zo kan je onder meer reizen op de Portugese Douro (met een bezoek aan Porto), en de Donau (met een bezoek aan de steden Boedapest en Wenen). Andere riviercruises, zoals op de Elbe tussen Berlijn en Praag, zijn dan weer als een aaneenschakeling van korte citytrips.

Wie zijn reishonger naar een 100% Belgische of 100% Nederlandstalige cruise aan boord van een comfortabel kleinschalig schip will stillen, kan terecht op all-ways.be of bij een van de reiskantoren.

Leave a Reply