AIDA Cruises zet koers naar Zuidelijk Afrika met het “Safari Schip” AIDAmira

AIDA Cruises heeft er eind volgend jaar een nieuw, uniek vaargebied bij: Zuidelijk Afrika.

Het zijn de klanten van AIDA zelf die vroegen naar cruises in het zuidelijk deel van het Afrikaanse continent. Dat kwam goed uit, want de routeplanners van AIDA zijn constant bezig met het ontwikkelen van nieuwe routes buiten de betreden paden.

AIDA Selection, dat is de naam voor die heel speciale cruises, zoals bv. een reis naar de Noordkaap in putje winter, of naar de Filipijnen. Voor de cruises van het AIDA Selection programma worden de drie kleinste schepen ingezet, omdat zij kunnen aanleggen waar grote schepen niet komen.

Voor Zuidelijk Afrika moest niet lang gezocht worden naar een vierde schip. Het moederbedrijf Costa Cruises heeft beslist om in 2019 de Costa neoRiviera te transfereren naar de vloot van AIDA cruises, en te herdopen tot AIDAmira.

Het 216-meter lange schip past qua bescheiden grootte perfect bij de drie andere schepen van de AIDA Selection familie. AIDAmira krijgt een intensieve renovatiebeurt, met nieuwe interieurs. Ook de 624 hutten (waarvan 96 suites) zullen nieuw zijn.

Typisch aan dit schip is het ruime zonnedek, met twee opvallend grote zwembaden. De ontwerpers zullen zes bars en zes restaurants creëren, met slechts één buffetrestaurant. In vijf restaurants worden de gasten aan tafel bediend, wat voor AIDA Cruises nieuw is.

AIDA zal de bestemming zoveel mogelijk aan boord brengen, met bv. lokale muzikanten en gastsprekers. Chefs zullen hun inspiratie halen uit de Zuid-Afrikaanse keuken, en vaak met plaatselijke ingrediënten werken.

Aankomst- en vertrekhaven is Kaapstad waar het schip ook verschillende nachten blijft liggen.

Enkele hoogtepunten van de 14-daagse cruise “Zuid-Afrika en Namibië”:

– Kaapstad: iconische plaatsen als de Tafelberg en Lion’s Head.

– East Londen: toegangspoort tot het ongerepte natuurschoon van de Wildkust.

– Durban: prachtige stranden, de Drakensbergen (meer dan 3000m), safari’s.

– Port Elizabeth: hier zie je de “big five” (olifanten, neushoorn, buffels, leeuwen en luipaarden)

– Lüderitz: de Namibwoestijn met zijn willde paarden. De Afrikaanse pinguïns, flamingo’s, dolfijnen en walvissen.

– Walvisbaai (ook met overnight): schitterende lagune tussen oceaan en woestijn, omringd door hoge duinen. Een van de belangrijkste vogelreservaten van Afrika.

De cruises starten in de loop van december 2019, en lopen tot maart 2020. Het lijkt nog lang maar door het unieke karakter en de beperkte capaciteit is vroeg boeken een must. Dit kan online via www.aida.de en www.aidaselection.de of bij je reisagent.

 

Leave a Reply