Symphony of the Seas voor de eerste keer op zee

Symphony of the Seas is vanuit de STX-werf in Saint-Nazaire vertrokken voor haar eerste vaartesten. Die duren tot aanstaande zondag. Aan boord bevinden zich zo’n 1.500 bemanningsleden, technici en personeel van de werf, van de onderaannemers en Royal Caribbean International. Tijdens deze eerste tocht worden de motoren en schroeven, de manoeuvreerbaarheid en de veiligheidssystemen van het schip grondig getest.

Symphony of the Seas is momenteel voor 96 procent afgewerkt en begint stilaan tot leven te komen. De voorbije dagen zijn al 650 bemanningsleden gearriveerd. Ook de entertainers ontdekken hun nieuwe thuis. De eerste ijsschaatsers testen de kunstijsschaatsbaan uit en leggen de laatste hand aan twee verschillende ijsshows die wekelijks zullen worden opgevoerd. Binnenkort volgen ook de zangers en dansers. Die repeteren momenteel nog in The Royal Caribbean Production Studio in Miami.

Gasten zullen in het Royal Theater kunnen genieten van twee spectaculaire voorstellingen: de bekroonde Broadway-show ‘Hairspray’ en een eigen productie ‘Flight’. Deze laatste brengt hulde aan de lucht- en ruimtevaart, van de gebroeders Wright tot het internationaal ruimtestation. Flight wordt een bijzonder complexe show waarvoor Royal Caribbean onder meer samenwerkt met het Johnson Space Center in Houston. Blikvangers worden onder meer een replica van het Wright-toestel dat over het publiek zal vliegen en dansers die in een ISS-scene als het ware zweven in een toestand van gewichtloosheid.

Symphony of the Seas van Royal Caribbean International is het grootste cruiseschip in de wereld. Het vaartuig meet 228.081 brutoton en biedt plaats aan maximaal 6.680 gasten en 2.200 bemanningsleden.

Symphony of the Seas is net als de zusterschepen van de Oasis-klasse opgebouwd rond zeven thematische omgevingen. Gasten vinden er dan ook alle vertrouwde voorzieningen waaronder het AquaTheater, de Royal Promenade, surfsimulatoren, meerdere zwem- en bubbelbaden, drie waterglijbanen en een droge glijbaan die tien dekken naar beneden dondert. Nieuw zijn een sportsbar, een snoep- en roomijswinkel, een hertekend Solarium en twee nieuwe specialiteitenrestaurants: de visbrasserie Seafood Hooked en El Loco Fresh Mexican.

Wil je nog meer te weten komen over de nieuwe voorzieningen aan boord van Symphony of the Seas? Klik dan even door naar “Royal Caribbean’s ultieme familievakantie op Symphony of the Seas“.

STX France levert Symphony of the Seas op 23 maart aanstaande op. Op 31 maart ontvangt het grootste cruiseschip van de wereld in Barcelona zijn eerste betalende passagiers. Symphony of the Seas verzorgt tot eind oktober weekcruises in de Westelijke Middellandse Zee met vertrek vanuit Barcelona op zondag en (tijdens het hoogseizoen) vanuit Civitavecchia (Rome) op donderdag. Het nieuwste vlaggenschip van Royal Caribbean International zal daarna koers zetten naar Miami en zal van daaruit het hele jaar door cruises van zeven nachten aanbieden naar het Caraïbisch gebied.

 

Leave a Reply