De romantiek van een zeilcruise

Valentijn komt er aan en waar kan je dat beter vieren dan op een warme plek waar je luxueus verwend wordt. Bijvoorbeeld op een zeilcruise in Thailand, aan boord van een viermaster van Star Clippers. Het summum van romantiek: midden op zee, aan boord van een gracieus zeilschip, de liefde groots vieren.

Het schip op zich, de Star Clipper, is al indrukwekkend. Het uitvaren, het hijsen van de zeilen en koers zetten naar een nieuwe bestemming, bezorgt je kippenvel. En dat elke dag opnieuw.

Vooraan kan je tijdens het varen met je geliefde in de netten van de boegspriet liggen. Je krijgt de indruk dat je over water zweeft terwijl de boeg door het azuurblauwe water klieft. Op het ruime houten dek kan je genieten van de zee en een warm zeebriesje, dat zorgt voor enige afkoeling. Het hoogtepunt is ongetwijfeld de zonsondergang. Terwijl je getrakteerd wordt op een prachtige zonsondergang die de lucht roze kleurt, kan je op het dek genieten van een aperitiefje. Misschien cliché, maar zo romantisch.

De Star Clipper heeft alle charmes van de grote zeilschepen van vroeger, en tegelijk alle comfort van een modern cruiseschip. Het eten aan boord is heerlijk. Je kan gezellig met zijn tweetjes tafelen en proeven van de authentieke Thaise keuken of een barbecue op één van de stranden van de Andamanse Zee.

Vanuit thuishaven Phuket vaar je onder zeil naar de mooiste stranden en eilanden van de Andamanse Zee (Thailand en Maleisië). Hier kan je snorkelen, waterskiën, duiken of zeekayakken. Geniet van de lokale cultuur, van een speedboat trip naar het James Bond-eiland Phang Nga Bay of van een tocht door Penang National Park, het kleinste nationale park in Maleisië.

Wie precies op de dag van Sint-Valentijn aan boord wil zijn, kiest voor de afvaart van 10 februari.  De cruises, die een duur van zeven nachten hebben, lopen tot eind april 2018. De Star Clipper vaart enkel tijdens de winter in Zuidoost-Azië, met Phuket en Singapore als uitvalbasis.

Uiteraard kan je even romantisch cruisen op een ander moment. Zo bieden Star Clipper en Star Flyer vanaf eind april tot en met begin november zeilcruises aan op de Middellandse Zee.

Leuk detail, zowel Star Clipper als Star Flyer werden begin jaren ’90 in Gent door de Scheepswerven van Langerbrugge gebouwd werden.

 

Leave a Reply