MSC Cruises viert muntceremonie voor MSC Bellissima en onthult naam eerste Meraviglia-Plus schip

MSC Cruises vierde vandaag een versnelling in haar tienjarig investeringsplan met de muntceremonie van de MSC Bellissima en het snijden van het eerste staal voor het eerste schip van de Meraviglia-Plus– generatie.

“Vandaag vieren we een uniek moment en is het de eerste keer dat, op dezelfde dag, belangrijke mijlpalen van de scheepsbouw voor twee verschillende schepen wordt gevierd. Dit getuigt van de kracht en ambitie van ons investeringsplan.” – Pierfrancesco Vago, bestuursvoorzitter van MSC Cruises

Tijdens de ceremonie, onthulde de heer Vago dat het eerste schip van de Meraviglia-Plus generatie MSC Grandiosa zal heten.

“De generatie Meraviglia-schepen stelt een nieuwe standaard voor de cruise-industrie en is slechts één van de drie nieuwe prototypen die we hebben ontworpen om de ervaring van de cruise-gast naar een hoger niveau te tillen. De naam MSC Grandiosa is gekozen omdat deze pracht en grandeur betekent, een passende naam voor dit nog rijkere, ultramoderne mega-schip.” – Pierfrancesco Vago

Aan boord van MSC Grandiosa zal men kunnen genieten van een aantal innovaties, waaronder een kunstmuseum, en natuurlijk ook de Cirque du Soleil shows in de op maat gemaakte Carousel Lounge. Daarnaast zullen de nieue schepen aan de frontlinie van de  maritieme milieutechnologie staan. Zo zullen de schepen, naast EGCS (hybride systemen) en SCR-katalysatoren (nieuwste uitlaatgasreinigingssystemen) ook uitgerust zijn met state-of-the-art afvalbeheer en recyclingmogelijkheden, emissiebeperkende energie- en warmteterugwinningssystemen en geavanceerde afvalwaterzuivering.

In “Achter de schermen bij Cirque du Soleil aan boord van MSC Meraviglia” kan je meer lezen over deze unieke Cirque du Soleil shows.

Tevens vond de traditionele muntceremonie plaats voor de MSC Bellissima. Hierbij werden twee herdenkingsmunten in één van de scheepsblokken geplaatst als een teken van zegen en geluk voor het schip en haar bemanning. De twee mega-schepen zullen in maart 2019 en november 2019 in gebruik worden genomen.

De Meraviglia-Plus-schepen zijn een verdere evolutie van het Meraviglia-prototype, waaronder MSC Meraviglia dat sinds juni van dit jaar in de vaart is en MSC Bellissima. DeMeraviglia-Plus schepen zullen 331 meter lang worden, maar liefst 181.000 ton wegen en een maximale capaciteit van 6.334 gasten hebben.

De nieuwe schepen maken deel uit van een investeringsplan van 9 miljard euro waarbij drie nieuwe generaties schepen – de Meraviglia-klasse, Seaside klasse en World klasse – ontwikkeld worden. In juni lanceerde MSC Cruises de eerste van deze nieuwe schepen, MSC Meraviglia in Le Havre, Frankrijk en in december wordt MSC Seaside in Miami in gebruik genomen. In juni 2018 wordt MSC Seaview toegevoegd aan de vloot.

In “Exploring a wonder: 2 days on board MSC Meraviglia” kan je meer lezen over de doop ceremonie van MSC Meraviglia.

 

Leave a Reply