Het nieuwe Mein Schiff 1drijft

Het eerste cruiseschip van de nieuwe generatie schepen bij TUI Cruises heeft vandaag een nieuwe mijlpaal in zijn constructieproces bereikt.

Nadat de schotten van het droogdok van de Meyer scheepswerf in Turku (Finland) geopend werden, stroomde er meer dan 300 miljoen liter water in het dok en kwam het nieuwe Mein Schiff 1 voor het eerst in contact met zeewater.

Nu het nieuwe schip deze belangrijke mijlpaal genomen heeft kan men beginnen met de afwerking van de binnenruimtes en de resterende buitenzones. Hiermee start tevens de laatste fase in de constructie vooraleer het schip in mei 2018 opgeleverd wordt.

Op 11 mei 2018 wordt het schip tijdens een officiële ceremony in Hamburg ingehuldigd als nieuw lid van de Mein Schiff familie en vertrekt het vervolgens op tweedaagse “doopcruise”. 

Het nieuwe Mein Schiff 1 en Mein Schiff 2 (voorzien voor 2019) vormen een nieuwe generatie schepen voor de Duitse cruise rederij. Zo krijgen de schepen een extra dek en zijn ze met een lengte van 315 meter 20 meter langer zijn dan de huidige schepen. Hierdoor bieden ze de gasten nog meer ruimte om zich “goed te voelen” en een grotere selectie van hutten en suites. Het nieuwe Mein Schiff 1 en Mein Schiff 2 bieden ruimte voor maximaal 2.894 gasten.

Een grondig overzicht van het nieuwe Mein Schiff 1 vindt je in “Het nieuwe Mein Schiff 1: nog mooier, nog beter en nog sportiever“.

Het huidige Mein Schiff 1 wordt overgedragen aan het Britse Thomson Cruises en blijft als dusdanig in de TUI familie.

 

 

Leave a Reply