Madagascar, de musical komt naar Vlaanderen

Tijdens een van onze vorige reizen was het lachen, gieren en brullen met de capriolen van Marty de zebra, Alex de leeuw, Gloria het nijlpaard, Melman de giraffe en natuurlijk Koning Julian tijdens een van de aquashows aan boord van Allure of the Seas. De vrolijke bende heeft het zeevaren echter vaarwel gezegd en zet dit jaar voor de eerste keer voet aan wal in België.

Toen de animatiefilm Madagascar in 2005 van het witte doek knalde, werd het verhaal van de ontsnapte dierentuinbewoners die terugkeren naar de wildernis een wereldwijd fenomeen. Vijftien jaar na de première van de originele kaskraker presenteert Music Hall een beestige Nederlandstalige musical, gebaseerd op de film én op de musical die eerder al potten brak in het Verenigd Koninkrijk.

Het verhaal 

Marty de zebra, Alex de leeuw, Gloria het nijlpaard en Melman de giraf wonen in Central Park Zoo in New York. Dagelijks laten ze het beste van zichzelf zien en worden ze bewonderd door de duizenden bezoekers. Alles loopt gesmeerd tot Marty na zijn 10de verjaardag een midlifecrisis krijgt en uit de zoo wil ontsnappen om in het wild te gaan leven. Wanneer zijn vrienden de achtervolging inzetten op hun vriend, raakt de bal aan het rollen… Het wordt een dol avontuur dat hen uiteindelijk overzee brengt, naar de knotsgekke wereld van Madagascar, waar het elke dag feest is.

De Gentse Capitole en de Antwerpse Koningin Elisabethzaal mogen zich alvast opmaken voor een stevige portie ‘dansen, dansen!’, want met Elke Buyle (nijlpaard Gloria), Leendert De Vis (leeuw Alex), Forian Avoux (giraf Melman), Mike Wauters (Koning Julian), Brent Pannier (maki Maurice) en Rogier Komproe (zebra Marty), bestaat de beestige hoofdcast van ‘Madagascar’ uit puur en onversneden musicaltalent.

De verrassing van Madagascar zou wel eens kunnen komen van het illustere viertal dat te horen zal zijn als “West-Vlaamse” pinguïns.

Zo zal politicus Jean-Marie Dedecker even stoppen met stemmen ronselen en voor een keer gewoon zijn stem leveren, en dit aan de paranoïde, knorrige pinguïnleider Skipper. Stand-upcomedian Gunter Lamoot zal voor de gelegenheid zeer lieflijk klinken als de softie van het stel: Soldaat, de jongste pinguïn die houdt van eenhoorns en regenbogen.

Chocolatier Dominique Persoone mag dan weer de pralines kortstondig laten rusten en zorgen voor de smakelijke steminvulling van de gestoorde, gewelddadige en messentrekkende pinguïn Rico. Comedy- en televisiemaker Lieven Scheire krijgen we te horen als de plannenmaker en (niet altijd even) geniale uitvinder Kowalski. Lieven Scheire is toch geen West-Vlaming horen we u al denken… Dat klopt, maar voor een ‘Slimste Mens’ mag het absoluut geen probleem te zijn om zich dat fijne dialect in recordtempo meester te maken!

Madagascar belooft de hilarische feelgood musical van het jaar te worden die van  27 februari t/m 1 maart Capitole Gent en van 9 t/m 11 april 2020 Koningin Elisabethzaal te Antwerpen op zijn kop zal zetten. Meer info en tickets via Musichall.be.

Leave a Reply