Maureen krijgt mooi gezelschap in een volledig nieuwe versie van “Sneeuwwitje, de musical”

Vanaf 22 februari kan je gaan kijken naar een gloednieuwe versie van de musical ‘Sneeuwwitje’. Voor radiopresentatrice, musicalactrice en voormalige Ketnet-‘Held’ Maureen Vanherberghen wordt het alvast bijzonder want producent Deep Bridge pakt uit met een nieuwe versie van het bekende sprookje.

Een instapmusical voor jonge kinderen, gezinnen en families, zo omschrijf je misschien wel het beste de nieuwe versie van de musical ‘Sneeuwwitje’ die Deep Bridge creëert en waarmee ze zich de komende jaren duidelijk willen onderscheiden in een markt die ze na het succes van ‘Doornroosje’ en ‘Assepoester’ door en door kennen.

“Aanbod genoeg, want er zijn zoveel mooie sprookjes, sages en legendes geschreven, dat we voldoende inspiratie hebben voor de volgende jaren”, klinkt het enthousiast. “Sprookjes bestaan en iedereen kan een prins of prinses zijn. Onze prinses is echter niet langer naïef, maar een vrijgevochten jonge vrouw. Wat als ‘Sneeuwwitje’ zelf haar lot zou kiezen?”

Dat de hoofdrol wordt gespeeld door Maureen Vanherberghen was al langer bekend. Maureen had al een rol in de Ketnet-musical ‘Troep’, maar met de hoofdrol in ‘Sneeuwwitje’ is de voormalige heldin uit de Ketnet-serie ‘Helden’ en radiopresentatrice toe aan een spannende, nieuwe uitdaging.

“Ik was in de wolken toen ze mij het script doorstuurden, want alles is nieuw. Het verhaal is bekend, maar de invulling en de vele extra’s maken het dubbel zo boeiend voor mij om deze rol te spelen” aldus Maureen. “Het is allemaal spannend, maar ik heb er veel zin in, zeker als ik zie met wat voor straffe collega’s ik straks het podium deel. In deze musical draait het voor mij om de combinatie van zingen, dansen en acteren. Die ervaring heb ik de voorbije jaren opgebouwd en komt nu goed van pas.”

In december namen Jasmine Jaspers en Laurenz Hoorelbeke afscheid van Titus en Fien, maar in ‘Sneeuwwitje’ is het populaire duo terug van de partij. Hoe ze er gaan uitzien en wat hun namen worden, houden we nog een tijdje ‘classified’. Zeker is dat ze in alle volgende sprookjes hun opwachting zullen maken. In ‘Sneeuwwitje’ is Jasmine de stiefmoeder en Laurenz haar knecht. Vuurwerk en hilarische toestanden, check!

Sneeuwwitje wordt straks wakker gekust (of niet) door Aaron Deveene, die momenteel als Jesse schittert in ‘Thuis’. Aaron was vroeger al te zien in o.a. ‘Pippin’, ‘Jekyll & Hyde’ en ‘Catch Me If You Can’, waarin hij de hoofdrol ‘Frank. Jr’ vertolkte. Aaron is trouwens een geboren prins, want in die rol was hij ook al te zien als Prins Henri in Er Was Eens… Het Sprookjesconcert en recent als Prins Victorian in ‘Assepoester’.

Charlotte Campion is ‘de spiegel’, deels een meubel, deels een echte madam. Charlotte staat al van kleins af aan op een podium. Charlotte speelde eerder al overtuigende hoofdrollen in onder andere  ‘Assepoester, Het Tamelijk Ware Verhaal’, ‘The Sound Of Music’ en ‘Grease’.

Isabelle Heremans speelt de rol van de al iets meer gerimpelde Bobonneke en ze is ook de understudy voor de stiefmoeder. Isabelle schitterde eerder al in de musicals ‘The Little Mermaid’, de schoolproductie ‘Jekyll & Hyde’ en samen met haar klas bracht ze het afstudeerproject ‘Schone Handen’, een verhaal dat gebaseerd was op Lorca’s klassieker ‘La Casa De Bernarda Alba’, waarin ze de rol van de tirannieke moeder Bernarda vertolkte. Het voorbije jaar was ze onder andere te zien in het ensemble van de spektakelmusical ‘40-45’.

Geen musical zonder een straf ensemble! Inge Teeuwen (‘My Fair Lady’), Nando Tilkin (‘The Wild Party’, ‘The Christmas Show’), Jens Sauviller (‘La Cage Aux Folles’) en Zoë Guisson (‘The Christmas Show’) vervolledigen de cast.

Het creatieve team van ‘Sneeuwwitje’ bestaat uit Mart van den Hout (regie), Ad van Dijk (muziek), Elvira van Bavinckhove (kostuums) en Marinus de Graaf (decor). Het script en de liedteksten zijn van Jan Meerman.

De musical ‘Sneeuwwitje’ speelt vanaf 22 februari in Antwerpen (Theater Elckerlyc). Daarna verhuist de voorstelling naar Gent (Capitole), Plopsaland De Panne (Proximus Theater) en Hasselt (Ethias Theater). Meer info en tickets bestel je op deepbridge.be.

Leave a Reply