‘Cinderella’ verovert kleine en grote harten tijdens première

Vrijdagavond ging in de Antwerpse Stadsschouwburg de musical ‘Cinderella’ in première. Music Hall maakte van dit klassiek sprookje een vernieuwende versie waarin liefde nog steeds het centrale thema is.

Na de geboorte van kleine Ella overlijdt mama Emily. Wanneer haar vader George uiteindelijk hertrouwt, verwelkomt ze haar stiefmoeder en de verwaande zusjes Anastasia en Drizella met open armen, want zo zou Ella’s moeder het gewild hebben.

Maar stiefmama wil een luxeleventje en kan de brave Ella niet luchten. Als vader George ook komt te overlijden, toont haar nieuwe ‘familie’ hun ware gelaat en wordt Ella als dienstmeid ingezet.

Als op een dag alle ongehuwde meisjes op het paleis uitgenodigd worden, sluit de boze stiefmoeder Cinderella op in een kast. Met een flinke portie magie slaagt de mooie Cinderella er toch in om naar het paleis te gaan en te dansen met de prins, tot ze om klokslag middernacht het paleis moet ontvluchten want dan verliest de magie haar kracht…

De voorstelling is erg modern en eigentijds. Dat uit zich onder meer door de origineel getekende decors die door lichtprojectie tot leven komen. 18 dansers zorgen ervoor dat het verhaal een extra dimensie krijgt dankzij de mix van klassieke en moderne choreografieën.

Het liefdesverhaal tussen Cinderella en de Prins zit boordevol grappige momenten. Zo weten de bekvechtende stiefzussen Drizella en Anastasia het publiek meerdere keren te trakteren op een spontaan lachsalvo. Ook de vrouwelijke trekjes van de uitbundige Lord Chamberlain en Lucius zorgen voor de nodige schaterlach-momenten.

Music Hall zorgt met ‘Cinderella’ alweer voor een verrassend originele productie die, afgaand op het enthousiaste slotapplaus, door het Vlaamse publiek zeker geapprecieerd zal worden.

De jonge Vlaamse talenten Isabelle Heremans (boze stiefmoeder), Sofie De Schryver (Emily – mama Cinderella), Stéphania Casneuf (stiefzus Drizella) en Susan Tonnard (stiefzus Anastasia) spelen naast Nederlandse toppers als Roos van der Waerden (Cinderella) en Sacha Setubun (Lord Chamberlain). Pieter Casteleijn (Prins) en Roel Felius (George – vader van Cinderella) vervolledigen de jonge en talentvolle hoofdcast.

We spraken eerder met Roel Felius, die de rol van Cinderella’s vader op zich neemt, over zijn cruise-ervaringen.

Wie Cinderella haar glazen muiltje wil zien verliezen, kan nog tot eind december terecht in de Stadsschouwburg Antwerpen. Begin januari speelt het sprookje zich af in Capitole Gent. Meer info en tickets op www.musichall.be.

scènefoto’s: Luk Monsaert

Leave a Reply