“Ik zou graag nog eens een cruise willen maken”: het cruiseverleden van Roel Felius uit Cinderella

De komende kerstvakantie is het ideale moment om met de ganse familie volop te genieten van Cinderella. Producent Music Hall maakt voor deze moderne Nederlandstalige versie volop gebruik van interactieve videomuren waarin actiescènes en decors samenvloeien. Cinderella belooft dan ook een visueel spektakel te worden.

De Cinderella-cast bestaat uit zowel jonge Vlaamse als jonge Nederlandse talenten. Zo speelt de Vlaamse Isabelle Heremans de boze stiefmoeder en neemt Sofie De Schryver de rol van Emily, de moeder van Cinderella, voor haar rekening. Daarnaast spelen ook een aantal Nederlandse toppers mee. Zo leeft Roos van der Waerden zich helemaal uit als Cinderella en wordt de vader van Cinderella vertolkt door Roel Felius, een ander Nederlands en jong talent.

De 30-jarige Roel Felius doorzwom ondanks zijn nog jonge leeftijd, al heel wat creatieve en professionele watertjes. Zo vertegenwoordigde hij in 2003 als 14-jarige knaap Nederland op het Junior Eurovisie Songfestival in Kopenhagen. In 2008 vertrok hij naar Disneylan Paris om er enkele jaren als zanger, paradedanser en poppenspeler te werken. Vervolgens vertrok Roel richting Azië waar hij als productiezanger voor Universal Studios Japan, Universal Studios Singapore en Galaxy Macau werkte. Ook op cruiseschepen deed Roel de nodige ervaring op als zanger en danser. Daar wilden wij van CruiseToTravel natuurlijk meer over weten, dus vroegen wij Roel hoe hij in aanraking is gekomen met cruisen.

“Ik zag via een auditie-oproep dat ze zangers en dansers zochten op cruiseschepen. Ik heb toen auditie gedaan en enkele maanden later kreeg ik een telefoontje met een leuk aanbod voor een rol als productiezanger op een cruiseschip. Zo heb ik gewerkt op Norwegian Sun voor Norwegian Cruise Lines en voor Phoenix Reisen op MS Amadea.”

Wat deed je zoal op een cruiseschip?

“Ik was productiezanger in verschillende soorten shows. Deze producties hadden elk hun stijl, die kon gaan van musical over rock en pop tot jazz en soul. In principe had ik, samen met de andere zangers en dansers, dagelijks repetitie zodat elke show er strak bleef uitzien. Naast onze shows hadden we andere opdrachten. Zo wordt er bij het begin van elke cruise een muster drill gehouden, dat is een verplichte veiligheidsoefening waarbij elke cruisepassagier aanwezig moet zijn. Tijdens deze safety drill assisteren de zangers en dansers door aan de passagiers te demonstreren hoe je de reddingsvest precies moet aantrekken.”

Vaak hoor je nog steeds het vooroordeel “Cruisen is voor oudere mensen.” Hoe denk jij daarover?

“Alles hangt af van welke doelgroep de cruisemaatschappij wil aantrekken. Grote bedrijven als Carnival en Royal Caribbean hebben megaschepen waar erg wordt ingespeeld op de jeugd. Deze schepen hebben vaak clubs en bars aan boord waar er kan worden gefeest tot diep in de nacht. Ook het entertainment en de shows zijn allemaal wat drukker en sneller en zo meer gericht op de hele familie, dus ook de jongeren.Op kleinere schepen zijn de loopafstanden bijvoorbeeld kleiner zodat het voor oudere mensen allemaal wat meer relax is. Ook de muziek en de sfeer zijn er wat rustiger en zachter. Ook wordt er op kleinere schepen bij de excursies vaak wat meer rekening gehouden met leeftijd, wat betreft tempo, vervoer en begeleiding. Er is voor ieder wat wils op een cruise, het ligt er maar net aan welke cruise je boekt!”

Welke fijne herinneringen heb je overgehouden aan het cruisen?

“Het zijn er zo ontzettend veel! Van een safari in Zuid Afrika, met schildpadden snorkelen in Barbados tot kajakken in de Noorse fjorden… IJsland was ook wel echt een hoogtepunt. Cruisen is een heel mooie manier om al deze verschillende dingen te kunnen zien en doen zonder overal heen te vliegen.”

Wat mis je vooral aan het leven op zee?

“Ik vond het steeds fijn om om de paar dagen in een ander land te zijn. Het is heerlijk om steeds even een middagje in een andere grote buitenlandse stad te zijn, om inspiratie op te doen, nieuwe culturen te verkennen, historische plekken te zien of gewoon even lekker te shoppen. Maar als je een paar dagen op zee bent, is dat eindeloze water ook wel erg rustgevend!”

Heb je nog cruiseplannen?

“Je hebt tegenwoordig op veel cruiseschepen grote theaters aan boord waar zelfs complete musicals worden gespeeld, en laat ik daar nou net zo van houden… Ik zou graag nog eens een cruise willen maken, maar dan als passagier, om het cruisen eens van de andere kant mee te maken!”

Wij wensen Roel nog veel leuke cruiseplannen en veel succes bij Cinderella!

Wil je Roel tijdens de kerstvakantie als vader van Cinderella aan het werk zien? Blink dan alvast je beste glazen schoeisel en pompoenkoets op. Cinderella speelt vanaf 19 december in Stadsschouwburg Antwerpen en Capitole Gent. Tickets & info: musichall.be.

Leave a Reply