Let me entertain you, showtime aan boord van een cruiseschip

Als het gaat om glitter & glamour, dan is een cruise de absolute nieuwe ster aan het vakantiefirmament. Van intieme pianoconcerten tot adembenemende acrobatische shows of indrukwekkende Broadway producties, aan boord van een cruiseschip is alles mogelijk. 

In deze laatste week van de #ChooseCruise maand besteden we graag aandacht aan de allernieuwste entertainmentconcepten aan boord van cruiseschepen.

SHOWTIME!

Begonnen cruiseschepen ooit met coverbands en high-school musicals als aankleding van een cruisevakantie, dan is het cruise-entertainment inmiddels uitgegroeid tot entertainment van topniveau. De theaters aan boord doorstaan qua grootte en technische mogelijkheden met gemak de vergelijking met theaters in een gemiddelde stad  of gemeente en in vele gevallen overtreffen ze deze zelfs.

DE MUSICALLIEFHEBBER: Mamma Mia!

Traditionele vormen van entertainment hebben een make-over gekregen en gaan mee met de actuele acts. Cruisepassagiers schuiven ’s avonds aan bij hitshows zoals Mamma Mia!, Grease en de Jersey Boys. Ook zijn er shows in samenwerking met internationale namen waaronder Cirque du Soleil, Liverpool’s Cavern Club voor Beatles tribute bands en BB King’s Blues Club om er maar een paar te noemen.

DE CONCERTGANGER: Andrea Bocelli, Kiss of klassieke muziek

De meeste cruisemaatschappijen presenteren jaarlijks een line-up met internationale zangers zoals Katherine Jenkins en Andrea Bocelli, naast rockers als Journey, Kiss en Foreigner. Hoewel grote shows een bepalende factor zijn in cruise-entertainment, zijn er ook rustigere alternatieven. Met klassieke muziekconcerten en folkoptredens door lokale artiesten.

DE KAROAKEFAN EN DISCODANSER: DIY entertainment

Zelf meedoen aan het on board entertainment kan natuurlijk ook. Je kan naar hartelust meezingen in de karaoke bar of deelnemen aan de op gelijknamige tv shows gebaseerde The Voice, Strictly Come Dancing of Pop Idol. Om daarna te dansen in een silent disco, los te gaan op de tonen van live tributebands of in een van de nachtclubs tot het schip aanmeert bij de volgende bestemming.

DE CULTUURKENNER: lezingen en kunstveilingen

Een cruiseschip is er om vakantie te vieren met veel vermaak. Maar steeds vaker hebben cruisemaatschappijen ook een programma met inspirerende lezingen door gerenommeerde gastsprekers. En zijn er ‘buy at sea’ kunstveilingen door bekende fine art galeries.

Zoals je ziet is het entertainment – naast de familiale, culinaire en wellness faciliteiten –  één van de vele aspecten van een cruisevakantie waar een resort aan wal niet kan aan tippen. Bovendien bezoek je tijdens een cruisevavakantie meerdere landen en bestemmingen tegelijk terwijl je toch maar een keer je koffer hoeft uit te pakken. Niet voor niets blijkt uit recente cijfers van CLIA (Cruise Lines International Association) dat cruisen steeds populairder wordt, ook bij twintigers en dertigers.

 

Leave a Reply