Wellness cruises: werken aan schoonheid en gezondheid op zee

Al cruisend de wereld ontdekken en tegelijkertijd werken aan je gezondheid, beauty, mind en een fit lijf. Wellness cruises zijn populairder dan ooit en de health mindset op cruiseschepen gaat steeds een stap verder. Detoxen, botoxen en high-end make-overs, met de beste beauty brands aan boord van een cruiseschip is alles mogelijk.

Oktober is #ChooseCruise maand en daarom belichten we elke week een speciaal onderdeel van een cruisevakantie. Nadat eerder het culinaire en familiale aspect aan bod kwamen, schenken we deze week extra aandacht aan de bijzondere wellness-opties voor vrouwen, mannen én pubers.

LUXE CHAMPNEYS AT SEA

Een ontspannen massage of facial tijdens een cruisevakantie kan altijd. De moderne cruiseschepen gaan echter veel verder dan dat en trakteren op wellnesscentra die zich soms uitstrekken over twee complete dekken. Ze bieden dan ook een enorme keuze aan massages, spabehandelingen en treatments van gerenommeerde beauty brands zoals Canyon Ranch en Elemis. Sinds dit jaar is er zelfs een Champneys at sea, een drijvende state-of-the-art versie van de luxe Engelse health spa die cruiset over de Middellandse Zee.

CHILLEN IN EEN SNOW ROOM

Dat de wellness aan boord een brede keuze aan sauna en stoombaden biedt weten we ondertussen. Maar wist je ook dat je voor wat koelte op zee terechtkan in een heuse Snow Room? Een unieke ruimte met een constante temperatuur van 10° Celsius waar sneeuwvlokken naar beneden dwarrelen. Het is de ideale manier om de bloedsomloop te stimuleren, pijn te verlichten en de weerstand te verhogen. Koude wordt afgewisseld met de warmte van een sauna.

HEALTH RETREATS, DETOXEN EN SAPBARS

Vrijwel alle cruiseschepen hebben uitgebreide spamenu’s. Van massages met hot stones en bamboestokken tot pakkingen met zeewier. Maar het is ook mogelijk om tijdens een cruise te werken aan gewichtsverlies, te kiezen voor lifestyle coaching en te detoxen. De cruiseschepen die dit bieden, combineren dit met gezonde, organic restaurants, spa cafés voor lichte lunches en sapbars.

FACIAL MET 24-KARAATS GOUD

Naast diverse soorten facials en haarpakkingen zijn er medi-spa behandelingen. Denk aan tanden bleken, botoxen, non-invasieve facelifts of het verminderen van cellulitis. Een top gezichtsbehandeling (helaas ook qua budget, dus voor big spenders) is een beauty facial met kaviaar of 24-karaats goudblaadjes die op meerdere cruiseschepen is te boeken.

MANNEN EN VADER-ZOON TREATMENTS

Toegegeven beauty en wellness is een eerder typische vrouwen aangelegenheid, maar mannen worden niet overgeslagen. Op bijna alle cruiseschepen worden speciaal op mannen gerichte spa services aangeboden, met behandelingen die variëren van natte scheerbeurten tot facials specifiek voor de mannenhuid. Ook zijn er vader-zoon, moeder-dochter en couples-arrangementen.

SURFER’S SCRUB IN SPA VOOR PUBERS

Steeds meer cruiseschepen voegen spa’s toe voor kids en tieners. Gericht op de specifieke behoeften van een puberhuid krijgen de behandelingen dan namen zoals Surfer’s Scrub, een bodyscrub met zeezout, en Y Care for Your Hair.

FLOATING FITNESS EN PILATES MET ZEEZICHT

Grenzend aan de spafaciliteiten op cruiseschepen bevindt zich meestal een goed uitgerust fitnesscentrum waar je kan sporten terwijl je geniet van een fantastisch zeezicht. Je kan er de ganse dag terecht voor lessen zoals pilates of yoga maar ook high-intensity work-outs als spinning. De begeleiding en de lessen zijn altijd met en door gekwalificeerde trainers.

INSIDER TIP!

Een wellness cruise is de overtreffende trap van ultiem ontspannen, maar een middagje spa tijdens een ‘niet louter wellness’ cruise kan natuurlijk ook. Als het schip aangemeerd is, en veel passagiers van boord gaan, is het veel rustiger en aangenamer in de spa en wellness. Bovendien zijn de prijzen voor de behandelingen dan vaak goedkoper!

 

Leave a Reply