Magische filmmuziek tijdens “Disney in Concert”

Ein-de-lijk! Na jaren meezingen met de alom bekende nummers uit talrijke Disneyfilms komt “Disney in Concert” voor het eerst naar ons land.

Legendarische filmfragmenten uit Disneyfilms worden er vertoond in combinatie met de bijhorende muziek, live gespeeld door een 80-koppig symfonisch orkest. Zij zorgen voor de muzikale begeleiding bij de zang van 4 bekende solisten: Elke Buyle, Deborah De Ridder, Giovanni Kemper en Gene Thomas.

Elke Buyle kennen we als de ijskoude sneeuwkoningin Elsa uit de Vlaamse versie van Frozen. Zij zal ongetwijfeld het overbekende “Laat het los” (“Let it go”) zingen, terwijl de duizenden jongens, meisjes én ouders meebrullen.

Deborah De Ridder is de Vlaamse Rapunzel in de gelijknamige Disneyfilm. Ze stond al eerder op het podium van “Disney in Concert” tijdens de Europese tournee. Hieronder vind je een fragment van het concert in Leipzig waarin Deborah de rol van Belle vertolkt.

Giovanni Kemper is momenteel te zien op televisie in “Steracteur, Sterartiest” maar bij het jonge publiek is hij bekend als Wilko uit “Nachtwacht”, de populaire jongerenreeks op Ketnet.

Gene Thomas kennen we van de voormalige groep X-Session maar tegenwoordig zingt hij solo, in het Nederlands.

Disney in Concert” brengt iconische songs uit Frozen, Beauty and the Beast, The Little Mermaid, Mary Poppins, Aladdin, The Lion King en nog vele andere Disneyklassiekers. Het wordt een ware ‘trip down memory lane’ langs de vele verhalen en personages van Disney aan de hand van onvergetelijke melodieën.

Wij gaan ons alvast voorbereiden en halen onze collectie Disneyfilms uit de kast. Nog snel even alle liedjesteksten opfrissen zodat we op 27 december kunnen meebrullen in een vol Paleis 12 op de Heizel in Brussel.

Meer info op www.cineconcert.be

 

Leave a Reply