Seven Seas Explorer, het meest luxueuze cruise schip ter wereld

Dit jaar bestaat Regent Seven Seas 25 jaar en om dit jubileum te vieren kocht de luxe rederij zichzelf  een mooi cadeautje. De maatschappij bestelde voor $450 miljoen een nieuw schip en mag zich sindsdien de trotse eigenaar noemen van Seven Seas Explorer. Nadat Prinses Charlene van Monaco vorig jaar de eer kreeg om het schip met een gigantisch fles champagne te dopen, was het nu onze beurt om een uitgebreid bezoek te brengen aan het meest luxueuze cruise schip ter wereld.

We betreden Seven Seas Explorer via het atrium en zijn meteen onder de indruk als we voor de majestueuze dubbele trap staan. Afgewerkt met een vergulde balustrade slingert de trap zich een elegante weg naar boven in de richting van een gigantische kristallen luchter. Meer dan 6000 kristallen vormen een omgekeerde klok waar het licht doorheen glinstert. Pure elegantie en luxe. We begeven ons naar de Explorers Lounge voor een glas heerlijke bubbels en – hoe kan het ook anders – bijhorende caviaar als staalkaart van wat Regent Seven Seas te bieden heeft.

Via een deur in geslepen glas betreden we vervolgens het Compass Rose restaurant. Het hoofdrestaurant lijkt wel het aards paradijs, het walhala voor foodlovers en interieurfans. Het centrum wordt verlicht door een golf van blauw kristal terwijl de zijkanten baden in het licht van de kristallen luchters als waren het zonnestralen uit de hemel. Op de perfect gedekte tafels nog net geen gouden lepels maar wel exclusieve Versace designborden. Met een kostprijs van 300 dollar – jawel 300 dollar per bord – moeten we er niet aan denken dat we ons bord per ongeluk zouden bekrassen of breken. Gelukkig hebben ze minstens 400 stuks van deze – tussen kunst en kitsch – borden aan boord van Seven Seas Explorer.

Omdat het nog aan de vroege kant is voor de lunch gaan we richting voorzijde van het schip en nemen we een kijkje in het Constellation Theater. Zoals het op een luxeschip betaamt is er voor elke passagier een comfortabel zitje voorzien. En in tegenstelling tot de theaters aan boord van sommige andere schepen zit je hier niet op elkaars schoot – en moeten laatkomers ook niet over je heen klouteren – want er is ruimte in overvloed.

We verlaten het theater en genieten van het heerlijke koffiearoma dat ons tegemoet komt uit The Café en Coffee Bar terwijl we naar het Pacific Rim gaan.

De gigantische Tibetaanse gebedsmolen aan de ingang verklapt dat we voor een Aziatisch restaurant staan. Pacific Rim is een van de nieuwe specialiteitenrestaurants aan boord

Wie niet zo’n fan is van de Aziatische keuken kan terecht in Chartreuse en Prime 7, de twee andere specialiteitenrestaurants aan boord.

Chartreuse is – naast de naam van een lekkere likeur – het restaurant waar men Franse gerechten met een moderne twist serveert. Het glamoureuze interieur wordt gekenmerkt door heldere geelgroene glaspanelen (net zoals de kleur van het likeur) tegen de wanden. Het steakrestaurant Prime 7 heeft dan weer een stoerder interieur dat geïnspireerd werd op de Londense privéclubs. De donkerpaarsgekleurde wanden worden versierd door talrijke kunstwerken (waaronder enkele schilderijen en tekeningen van Picasso) terwijl metalen scheidingswanden zorgen voor een intieme sfeer.

Terwijl je bij andere rederijen extra moet betalen voor de specialiteiten- restaurants zijn deze bij Regent Seven Seas gewoon inbegrepen, je moet alleen even reserveren.

Voor wie liever zelf zijn bord samenstelt is er tenslotte nog het La Veranda zelfbedieningsrestaurant. Passend bij een luxe schip als Seven Seas Explorer hier geen reftergevoel maar volledig opgedekte tafels. ‘s Avonds wordt een deel van het restaurant trouwens getransformeerd in Sette Mare at La Veranda waar men Italiaanse specialiteiten serveert.

Naast La Veranda vind je op dek 11 – het Pool Deck – ook nog de casual Pool Grill en de Culinary Arts Kitchen waar keukenprinsen en prinsessen in spe hun culinaire kunsten kunnen perfectioneren onder begeleiding van echte chefs.

Op het Pool Deck zelf worden het zwembad en de twee bubbelbaden omringd door talrijke ligbedden en geeft een houten draaitrap toegang tot dek 12 waar sportievelingen – na hun workout in de fitness – nog een rondje kunnen lopen op het joggingparcours, een spelletje mini-golf spelen of hun golfslag kunnen perfectioneren in de golfnetten.

We laten vandaag het joggingparcours voor wat het is en begeven ons richting bibliotheek en Observation Lounge. Net toen we dachten dat Seven Seas Explorer ons niet meer ging verbazen ontdekten we de lederen vloerbekleding (!) in de bibliotheek. Daar hadden we nog niet van gehoord. Tot slot dromen we nog even weg in het art-deco geïnspireerde interieur van de Observation Lounge alvorens een bezoek te brengen aan een van de suites.

De Concierge Suite die we ter afronding van ons bezoek bezichtigen biedt de gasten een ruime marmeren badkamer, een walk-in closet, een groot balkon, een zit- en werkgedeelte en last but not least een heerlijk bed. In totaal zijn er 140 van deze suites aan boord en wie in een Concierge Suite verblijft kan zijn luxe-ervaring alvast beginnen met een gratis hotel overnachting voorafgaand aan de cruise. Super veel luxe en service dus, al is de Concierge Suite niet de duurste suite aan boord. Deze eer is weggelegd voor de Regent Suite.

Met een oppervlakte van meer dan 400m² biedt de Regent Suite twee afzonderlijke slaapkamers met eigen badkamer, een prive wellness met onbeperkte spa behandelingen, een leefruimte compleet met Steinway vleugelpiano en een terras met een onvergetelijk 270 graden zicht over de boeg van het schip. Als je weet dat het bed in de mastersuite een kostprijs heeft van 125.000 euro, dan zal het je niet verwonderen dat de prijs voor een nachtje slapen in dit gigantische aards paradijs niet voor iedereen is weggelegd. Wij beginnen alvast te sparen…

Leave a Reply