Celebrity Cruises bouwt schip voor de Galapagoseilanden

Celebrity Cruises lanceert in mei 2019 een nieuw schip voor de Galapagoseilanden. Celebrity Flora wordt het meest energiezuinige en milieuvriendelijke vaartuig dat in de archipel zal varen. Het zal onder meer gebruik maken van nieuwe technologieën die het uitwerpen van ankers overbodig maken. Een nieuw, naar de zee gericht design biedt de 100 gasten 360 graden vergezichten op de eilanden.

“We hebben een schip ontworpen dat een nieuw niveau van luxe, duurzaamheid en natuurverkenning naar de Galapagos brengt. De gasten zullen het gevoel hebben dat ze inschepen op een luxueus yacht voor een week van ongeëvenaarde avonturen. Dat is precies wat we hen willen aanbieden.” – Lisa Lutoff-Perlo, CEO Celebrity Cruises

Celebrity Flora wordt uitgerust met een marina waar gelijktijdig drie Zodiacs kunnen aanmeren. Op die manier kunnen de passagiers sneller ontschepen en hebben ze meer tijd om deze ongerepte eilanden te bezoeken. Tijdens hun verblijf aan boord kunnen de passagiers ontspannen in de Sunset Lounge, relaxen in The Vista, een openluchtlounge met cocoonachtige ligbedden en private cabanas en genieten van het adembenemende zicht in het Observatory met ramen van de vloer tot het plafond.

In Darwin’s Cove en het Naturalist Center vinden de gasten alle informatie over de bestemmingen, de fauna en flora van de Galapagoseilanden en de inspanningen op vlak van milieu. In de Discovery Lounge verzorgen natuurkundigen presentaties en geven ze uitleg over de excursies. ’s Avonds kunnen de passagiers op het Stargazing Platform deelnemen aan begeleide sterrenkijktours.

Het Seaside Restaurant serveert ontbijt, lunch en avondmaal. Ocean Grill is het casual restaurant met mogelijkheid om te dineren in de openlucht.

De 100 gasten op de Celebrity Flora verblijven allemaal in suites. De twee Penthouse Suites zijn met hun 119,6 m² de grootste kajuiten in de Galapagos. Alle suites beschikken over kamerhoge vensters. 38 van de 50 suites hebben bovendien een badkamer met buitenramen.

Celebrity Flora zal vanaf 26 mei 2019 met twee verschillende lussen het hele jaar door weekcruises aanbieden in de Galapagoseilanden.

 

 

Leave a Reply