MSC Cruises biedt een geweldige keuze aan schepen en bestemmingen aan voor de zomer van 2023

Tijdens de zomer van 2023 bezoeken de schepen van MSC Cruises meer dan 140 van de meest populaire bestemmingen ter wereld in 40 verschillende landen. MSC World Europa brengt haar debuutseizoen door in het Middellandse Zeegebied, terwijl de MSC Seascape vanuit Port Miami naar de Caraïben blijft varen. Het nieuwste vlaggenschip van MSC Cruises, MSC Euribia, zal routes van 7 nachten in Noord-Europa naar de Noorse fjorden varen.

msc cruises malta cruise

MSC Cruises heeft de details voor het zomerseizoen 2023 bekendgemaakt. Het programma biedt een rijke keuze uit moderne, stijlvolle schepen die naar meer dan 140 bestemmingen in de hele wereld varen. Met een aanbod dat varieert van minicruises tot maxicruises van 21 nachten, is er voor iedereen die er volgende zomer op uit wil trekken wel een schip en route te vinden.

Voor iedereen wat wils

De MSC World Europa, het eerste schip van de cruisemaatschappij dat LNG-aandrijving heeft, brengt haar eerste zomerseizoen in de Middellandse Zee door en trakteert gasten daar zowel aan boord als aan wal op een spectaculaire ervaring. Het schip vaart routes van 7 nachten die de meest populaire bestemmingen in de regio aandoen – Genua, Napels en Messina in Italië, Valletta in Malta, Barcelona in Spanje en Marseille in Frankrijk. Inscheping is mogelijk in meerdere havens, waardoor een reis aan boord van dit baanbrekende schip voor iedereen gemakkelijk binnen handbereik is.

De MSC Seascape biedt wisselende cruises van zeven nachten naar de Caraïben met afvaart vanuit Miami, Florida (VS). Elke reis omvat een bezoek aan Ocean Cay MSC Marine Reserve, het prachtige privé-eiland van MSC Cruises in de Bahama’s. Ook andere spectaculaire bestemmingen in de Bahama’s, Puerto Rico, de Dominicaanse Republiek, Mexico, de Kaaimaneilanden en Jamaica worden aangedaan.

Overzicht van het zomerprogramma 2023

Hoogtepunten in het westelijke Middellandse Zeegebied

 • De MSC Seashore vertrekt op zaterdagen vanuit Genua (Italië) naar bestemmingen als Civitavecchia (Rome) en Palermo (Italië), Ibiza en Valencia (Spanje) en Marseille (Frankrijk)
 • De MSC Seaview vaart op zaterdagen af vanuit Barcelona (Spanje) naar bestemmingen als Cannes (Frankrijk), Genua, La Spezia en Civitavecchia (Italië), en Palma de Mallorca (Spanje). Dit is de perfecte reis voor zonaanbidders
 • Op zondagen vertrekt de MSC Opera vanuit Genua (Italië) en gaat het schip op weg naar bestemmingen als Marseille (Frankrijk), Barcelona (Spanje), La Goulette (Tunesië), Palermo (Sicilië) en Napels (Italië)
 • Vanaf juni vaart de MSC Orchestra een programma van cruises van tien nachten vanuit Genua (Italië) naar bestemmingen als Marseille (Frankrijk), Malaga, Cadiz voor Sevilla (Spanje), Lissabon (Portugal) Alicante/Costa Blanca en Menorca (Spanje), en Olbia (Italië)
 • De MSC World Europa doet de populairste bestemmingen in het westelijke Middellandse Zeegebied aan. Vanuit haar thuishaven Genua (Italië) vertrekt het schip op zondagen naar bestemmingen als Napels en Messina (Italië), Valletta (Malta), Barcelona (Spanje) en Marseille (Frankrijk)

Hoogtepunten in het oostelijke Middellandse Zeegebied

 • De MSC Divina reist op vrijdagen af vanuit Civitavecchia nabij Rome (Italië) voor een tocht naar plaatsen zoals Siracusa, Taranto en de spectaculaire stranden van Puglia (Italië) en Santorini en Mykonos (Griekenland)
 • De MSC Lirica vertrekt vanuit Venetië op maandagen en vanuit Bari (Italië) op zondagen, en doet de Griekse eilanden Cefalonia/Argostoli, Santorini en Kreta aan
 • De MSC Sinfonia vaart op zondagen af vanuit Venetië naar bestemmingen als Brindisi (Italië), het Griekse eiland Mykonos en de havenstad Piraeus nabij Athene, en Split of Zadar (Kroatië)
 • Op zaterdagen vertrekt de MSC Armonia vanuit Venetië naar bestemmingen als Kotor (Montenegro), de beroemde Griekse eilanden Mykonos en Santorini, en Bari (Italië)
 • De MSC Musica vaart op zondagen af vanuit Piraeus/Athene (Griekenland) naar bestemmingen als Santorini (Griekenland), Kusadasi (Turkije), Haifa (Israël), Limassol op het eiland Cyprus, en Mykonos (Griekenland)
 • De MSC Splendida vertrekt op zaterdagen vanuit Triëst/Venetië (Italië) naar bestemmingen als Ancona (Italië), de schilderachtige stad Dubrovnik (Kroatië), Bari (Italië), Corfu (Griekenland) en Kotor (Montenegro)

Hoogtepunten in Noord-Europa

 • De MSC Euribia maakt spectaculaire tochten van zeven nachten naar de Noorse fjorden. Er zijn wekelijkse afvaarten vanuit Kiel (Duitsland), met stops in Kopenhagen (Denemarken); Hellesylt (Noorwegen) voor de Geirangerfjord; en onder meer Alesund en Flaam, eveneens in Noorwegen.
 • De MSC Fantasia heeft Kiel (Duitsland) als thuishaven en biedt twee alternatieve routes van respectievelijk zeven en 11 nachten naar de Noorse fjorden of de Baltische hoofdsteden
 • De MSC Grandiosa vaart vanuit Southampton (VK) en maakt tochten van zeven tot 15 nachten naar de Noorse fjorden, Zweden en Denemarken en de Atlantische kust van Europa. Het schip biedt ook langere cruises naar de Canarische Eilanden (Spanje) en de Middellandse Zee, en enkele kortere breaks van drie of vier nachten
 • Vanuit Warnemunde/Berlijn (Duitsland) en Kopenhagen (Denemarken) vaart de MSC Poesia routes van tussen de zeven en 21 nachten naar de Baltische hoofdsteden en een viertal Noorse fjorden. Tot de langere reizen behoort een epische cruise van 21 nachten, die op verschillende plekken in IJsland en Groenland aanmeert.
 • De MSC Preziosa heeft Hamburg (Duitsland) als thuishaven en biedt tochten van negen tot 15 nachten naar de Noordkaap en Spitsbergen in Noorwegen of IJslandcruises met bezoeken aan Reykjavik (met overnachting), Isafjordur en Akureyri en de Orkney- en Shetlandeilanden in het Verenigd Koninkrijk. Er zijn ook cruises naar Ierland, die Cork en Dublin (Ierland), Belfast, Glasgow en Edinburgh (VK) aandoen. De MSC Preziosa verzorgt met ingang van september 2023 cruises van zeven nachten die een bezoek brengen aan vijf van de meest populaire Europese steden – de Parels van het Noorden. Het schip vertrekt op zondagen vanuit Hamburg (Duitsland) en stopt in Zeebrugge voor Brugge en Brussel (België), Rotterdam/Amsterdam (Nederland) en Le Havre voor Parijs (Frankrijk), waarna op vrijdagen Southampton wordt aangedaan voor een bezoek aan Londen (VK). Met een verblijf in de diverse havens van maximaal 12 uur krijgen de gasten voldoende tijd om de steden te verkennen

Hoogtepunten onder de maxi cruises en minicruises

 • De MSC Divina biedt in oktober en november cruises van 11 nachten vanuit Genua (Italië) en Barcelona (Spanje) naar de Canarische Eilanden, Marokko en Madeira
 • Van 25 september tot 19 november 2023 maakt de MSC Poesia cruises van 11 nachten van Genua (Italië) naar Griekenland en Turkije. Hoogtepunten+ zijn een bezoek aan Kusadasi/Ephesus, een dag lang in Istanboel (Turkije) en stops in Piraeus/Athene (Griekenland), Palermo/Monreale en Civitavecchia/Rome (Italië).
 • In oktober 2023 biedt de MSC Sinfonia cruises van 11 nachten vanuit Genua (Italië) naar Civitavecchia/Rome, Messina/Taormina/de vulkaan Etna (Italië), Rhodos/Lindos; Limassol (Cyprus), Heraklion/Kreta (Griekenland) en Haifa (Israël)
 • Wie zin heeft in een kortere cruise of een (lang) weekend weg van drie tot vijf nachten, heeft de keuze uit diverse cruises vanuit meerdere vertrekhavens met de MSC Orchestra in mei en juni en de MSC Euribia en MSC Seaview in de herfst.

Hoogtepunten in Noord-Amerika en de Caraïben

 • De MSC Meraviglia, die voor het eerst in deze regio te bewonderen is, vaart vanaf april 2023 het hele jaar door af vanuit New York (VS). Het schip biedt tal van verschillende tochten van zes tot 11 nachten, waaronder:
  • Caraïbische routes van zeven of acht nachten met stops in Nassau en Ocean Cay MSC Marine Reserve – het prachtige privé-eiland van MSC Cruises in de Bahama’s
  • Cruises naar Bermuda van zes nachten, met drie dagen in King’s Wharf en een aantal ontspannende dagen op zee
  • Tochten van tien of 11 nachten naar het noorden, die aanmeren in Boston, Massachusetts; Portland, Maine (VS) en Charlottetown, Prince Edward Island; Halifax en Sydney, Nova Scotia; en Saint Johns, Newfoundland (Canada). Op de routes van 11 nachten wordt ook Newport, Rhode Island (VS) aangedaan
 • De MSC Seascape biedt twee verschillende cruises van zeven nachten aan vanuit Miami, Florida (VS):
  • Oostelijke Caraïben: Doet Ocean Cay MSC Marine Reserve en Nassau (Bahama’s), San Juan (Puerto Rico) en Puerto Plata (Dominicaanse Republiek) aan
  • Westelijke Caraïben: Doet Ocean Cay MSC Marine Reserve (Bahama’s), Cozumel (Mexico), George Town (Kaaimaneilanden) en Ocho Rios (Jamaica) aan
 • De MSC Seaside biedt tochten aan vanuit Port Canaveral nabij Orlando (VS), de tweede thuishaven van MSC Cruises in Florida, waaronder:
  • Cruises van drie of vier nachten naar Ocean Cay MSC Marine Reserve (Bahama’s)
  • Zeven nachten durende reizen naar Cozumel en Costa Maya (Mexico), Belize, en Ocean Cay MSC Marine Reserve (Bahama’s)
 • De MSC Magnifica vertrekt op vrijdagen of maandagen vanuit Miami, Florida (VS) voor nieuwe korte cruises van drie of vier nachten naar Key West in Florida (VS), Nassau en Ocean Cay MSC Marine Reserve (Bahama’s)

Voor meer details en boekingen kan je terecht op de website MSC Cruises.

Lees ook: Regent Seven Seas Cruises onthult twee promoties voor luxereizen in 2022-2023

Leave a Reply