Hoe ontdek je 52 bestemmingen in 31 landen op 121 dagen? De 2024 wereldcruise van MSC Cruises

In 2024 brengt MSC Poesia je in 121 dagen naar 52 onvergetelijke bestemmingen in 31 landen. De cruise rond de wereld van MSC Cruises brengt je van het Middellandse Zeegebied via het Suezkanaal naar de Rode Zee, Afrika, Zuid-Amerika, de Caraïben, de VS & Canada om daarna terug te keren richting Europa via Groenland en IJsland. De gloednieuwe route geeft je bovendien de gelegenheid om het Braziliaanse Amazonegebied te verkennen.

Heb je ooit al eens rond de wereld willen varen zoals in de roman van Jules Verne, maar dan in alle comfort? Dat kan! MSC Cruises heeft de nieuwe route van haar 2024 World Cruise bekendgemaakt. De gloednieuwe route van de cruiselijn aan boord van de MSC Poesia begint op 5 januari 2024.

Tijdens de 121 dagen tellende reis vaart het schip naar 52 fantastische bestemmingen in 31 verschillende landen. De uitzonderlijke reis rond de wereld vertrekt in Civitavecchia/Rome, Genua, Marseille of Barcelona (respectievelijk op 4, 5, 6 of 7 januari).

De cruise begint met enkele van de hoogtepunten in de Middellandse Zee, waaronder haltes in Frankrijk, Spanje, Italië, Malta, Cyprus, een overnachting in Haifa, Israël en een dagbezoek aan Caïro via Port Said/Alexandrië in Egypte. Vervolgens vaart het schip het wereldberoemde Suezkanaal door tot in de adembenemende Rode Zee waar bezienswaardigheden van de oude wereld in Luxor en Petra te wachten staan.

Na een overnachting in Jeddah, Saoedi-Arabië, vaart het schip zuidwaarts naar de kristalheldere wateren van Afrikaanse parels als Zanzibar, de Seychellen en Mauritius om vervolgens het Afrikaanse vasteland te bezoeken voor een rondreis door Zuid-Afrika – Durban, Port Elizabeth en een overnachting om alles te zien waar Kaapstad om bekend staat, inclusief de markante Tafelberg.

Daarna steekt het schip de Zuidelijke Atlantische Oceaan over naar Zuid-Amerika voor iets heel bijzonders: een verkenning van het Braziliaanse Amazonegebied. Terwijl MSC Poesia de reusachtige Amazonerivier opvaart tot Manaus, kan je het hart van het wereldberoemde Amazoneregenwoud ontdekken. In Brazilië staan haltes in Salvador de Bahia en Belém en een overnachting in Rio de Janeiro op het programma. Voldoende tijd dus om te genieten van de zon op het strand van Copacabana en het beroemde nachtleven in te duiken.

Vervolgens ontdek je de helderste parels van de Caraïben: Saint Lucia, Barbados, Martinique, Dominicaanse Republiek en de Bahama’s, inclusief het privé-eiland van MSC Cruises, Ocean Cay.

In de Verenigde Staten staan er overnachtingen in Miami, Florida en in New York City te wachten voor de reis verder gaat naar Nova Scotia en Quebec in Canada. Op weg terug naar huis volgen nog een aantal adembenemende bestemmingen in de mooiste steden van Noord-Europa, Groenland en IJsland.

World Cruise 2024: hoogtepunten

 • Luxor, Egypte: Terugreizend in de tijd ontdekken gasten wonderen van de oude wereld als Karnak, monumenten, tempels en tombes, inclusief het indrukwekkende uitzicht van Karnak, een van de grootste oude religieuze plekken ter wereld.
 • Petra, Jordanië: Gasten zullen de kans niet willen missen om de meest waardevolle schat van Jordanië te ervaren, een fascinerende oude stad wereldberoemd om de prachtige kleur van de rotsen waaruit veel van de bouwwerken van de stad zijn gehouwen.
 • Zanzibar, Tanzania: Witte stranden, azuurblauw water en een rijke culturele achtergrond zijn slechts een paar van de uitzonderlijke kenmerken van Zanzibar, dat een typische ervaring van een tropisch eilandparadijs biedt. Gasten kunnen er ook voor kiezen om Stone Town, hart en ziel van deze Afrikaanse parel, te bezoeken en wie avontuur wil kan het Jozani-Chwaka National Park bezoeken om te genieten van de wilde planten en kennis te maken met de beroemde rode franjeapen van Zanzibar, een bedreigde diersoort die enkel hier voorkomt.
 • Port Victoria, Seychellen: Na aankomst in het vredige paradijs van de Seychellen ontdekken gasten Port Victora, de kleine maar levendige hoofdstad van dit land dat uit 115 eilandjes in de Indische Oceaan bestaat. Gelegen op Mahé, een van de grootste en meest belangrijke eilanden van de archipel biedt Victoria een inkijk in de Creoolcultuur dankzij levendige markten, rustgevende botanische tuinen en prachtige koloniale gebouwen voordat u de schoonheid van het eiland ontdekt: weelderige bossen, theeplantages en prachtige stranden als Mahe Beach.
 • La Possession, Reunion: Deze exclusieve bestemming wordt zelden per cruiseschip bezocht en biedt unieke uitzichten, waaronder het circus van Salazie, de overblijfselen van een majestueuze vulkanische caldera. In plaats van spuitende lava die eeuwen geleden al is afgekoeld, treffen gasten er een explosie van leven aan, waar natuurwonderen samenleven met kleine dorpjes verspreid over weelderige bossen. Voor een kans om toch een actieve vulkaan te ontdekken, biedt Piton de la Fournaise twee vulkaankraters, de Dolomieu en de Bory, die in 2007 met lava gevuld raakten.
 • Kaapstad, Zuid-Afrika: De stad biedt het beste van de natuurlijke en kosmopolitische bezienswaardigheden van Zuid-Afrika, gaande van de wereldbekende wijnproductiegebieden tot de schitterende natuurlijke schoonheid van Table Mountain National Park met panoramische uitzichten over de bergen, stad en zowel de Atlantische als de Indische Oceaan. Een aangename ontspannende dag kan bestaan uit rondsnuffelen in de winkels en restaurants van Victoria & Alfred Waterfront, of ontspannen op het strand van Camps Bay.
 • Rio de Janeiro, Brazilië: Tussen een azuurblauwe zee en beboste bergen zijn de straten en gebouwen van de stad gevormd rond de uitlopers van de bergketen die de achtergrond vormt, terwijl er in de Guanabara-baai vele rotsachtige eilandjes liggen, omzoomd met wit zand. Het is ook de gelegenheid bij uitstek om het Braziliaanse Amazonegebied te verkennen, met ongerept regenwoud en eclectische fauna.
 • Salvador de Bahia, Brazilië: De stad geeft een tintelend gevoel zodra de gasten er aankomen – in het grootse culturele en historische centrum van Brazilië is het Afro-Braziliaanse erfgoed het sterkst en dit is de plaats waar capoeira, candomblé en samba de roda zijn ontstaan. Gasten kunnen een bruisend strandleven, moderne wolkenkrabbers en tal van favela’s verwachten, zonder het traditionele hart van Salvador te missen.
 • Belém, Brazilië: De oostelijke toegangspoort tot het Amazonegebied is al een bestemming op zich. Gasten zullen verrukt zijn over deze aantrekkelijke stad, verrijkt met straten en parken in de schaduw van mangobomen, de pastelkleurige gevels van ooit decadente herenhuizen die nu verbleken in de tropische zon.
 • Manaus, Brazilië: De grootste stad van het Amazonegebied is een memorabele bestemming midden in de jungle waar gasten de gelegenheid bij uitstek krijgen om het Braziliaanse Amazonegebied te ontdekken. Manaus wordt het best bezocht als startpunt van het ongelooflijke Amazoneavontuur, in het hart van het ongerepte regenwoud en de eclectische fauna.
 • Ocean Cay MSC Marine Reserve, de Bahama’s: Het bloeiende zeereservaat en de privé-eilandbestemming van MSC Cruises, ooit een voormalige industriële zandwinningsplaats, biedt nu ononderbroken uitzicht op de oceaan, kristalhelder water en zachte zandstranden. Dankzij de excursies aan land van de MSC Ocean Cay kunnen bezoekers de schoonheid van de natuur op zijn best verkennen, ontdekken, ontspannen en genieten via snorkelsafari’s, kajaktochten en paddleboarden
 • New York, Verenigde Staten: De bruisende stad is ongetwijfeld dé plek om te bezoeken, of gasten nu willen rondwandelen in de veelvuldige buurten in Manhattan, verborgen tuinen naast postmoderne wolkenkrabbers of een bezoek willen brengen aan het iconische Empire State Building en het Vrijheidsbeeld. Van Broadwayshows tot musea van wereldklasse, de levendige theater- en kunstscene in New York City mag u absoluut niet missen,
 • Nova Scotia, Canada: Met kleurrijke havenfronten, zandstranden en indrukwekkende historische bezienswaardigheden, en wandelpaden door schilderachtige wildernis is Nova Scotia een geweldige bestemming voor elk type reiziger. De stad Halifax, gelegen in de provincie Nova Scotia, biedt alles op het gebied van geschiedenis, de zee en muziek.
 • Quebec, Canada: Er gaat niets boven Quebec –gasten krijgen de kans om de levendige Frans-Canadese cultuur op te snuiven terwijl ze langs de versterkte muren van Oud Quebec wandelen, dat bekend staat als UNESCO-werelderfgoed van Oud Quebec. Via de watervallen van Montmorency of het nationale park Jacques-Cartier zijn verbluffende landschappen te ontdekken.
 • Reykjavik, IJsland: Reykjavík, ’s werelds meest noordelijk gelegen hoofdstad, is een kleine maar opwindende havenstad met Vikingmusea, winkels en een levendige sfeer. Deze bestemming biedt een reeks nabijgelegen bezienswaardigheden, waaronder een geothermische blauwe lagune, prachtige watervallen en gelukzalige meren.

Extra’s bij elke reservering

Bij elke reservering van de 2024 World Cruise zijn 15 kustexcursies en een Dine & Drink-pakkeet inbegrepen en, niet onbelangrijk, 30% korting op alle wasservices. Extra excursies en pakketten kunnen zowel op voorhand als tijdens de cruise worden geboekt.

MSC Voyagers Club-leden krijgen een korting van 5+5% als ze voor 4 mei 2022 boeken, plus driedubbele lidmaatschapspunten die meteen op de rekening worden bijgeschreven. Zo kunnen leden meteen van alle extra privileges genieten.

Meer informatie over de 2024 World Cruise aan boord van MSC Poesia vind je op de website van MSC Cruises.

Lees ook: Oceania Cruises introduceert excursies met aandacht voor duurzame ondernemingen en iconische bouwwerken

Leave a Reply