De eerste afvaarten van MSC Euribia zijn vanaf nu te boeken

De eerste afvaarten van MSC Euribia, het meest milieugeavanceerd en 2e LNG schip in MSC Cruises-vloot, zijn open om te boeken. MSC Euribia zal afvaren vanuit Kiel, Duitsland in juni 2023. tegelijkertijd heeft de rederij het winnende kunstwerk dat de romp van het schip zal sieren bekendgemaakt.

MSC Cruises heeft de verkoop geopend voor het openingsseizoen van MSC Euribia. Het meest ecologisch geavanceerde schip in de vloot van de rederij en het tweede schip met LNG-aandrijving wordt momenteel gebouwd op de scheepswerf Chantiers de l’Atlantique in Frankrijk. De lancering van het schip staat gepland voor begin juni 2023.

MSC Euribia zal haar openingsseizoen in Noord-Europa doorbrengen en vanuit de Duitse haven Kiel een rijk palet aan mooie bestemmingen aanbieden. Het schip zal een ongelooflijke 8-daagse route naar de Noorse Fjorden aanbieden met bezoeken aan Kopenhagen, Denemarken; Hellesylt, Noorwegen voor de Geirangerfjord; evenals Alesund en Flaam, ook in Noorwegen.

Alle Voyagers Club-leden die een reis aan boord van MSC Euribia boeken, profiteren van hun gebruikelijke korting van 5% plus een vroegboekkorting van 5% en ontvangen dubbele Voyagers Club-punten. Bovendien krijgen Silver-, Gold- en Diamond-leden aan boord een krediet van € 50 per persoon.

Winnaar rompontwerp onthuld

MSC Euribia zal een duidelijk ander silhouet hebben dan haar zusterschepen in de Meraviglia-Plus-klasse. MSC Cruises schreef een exclusieve internationale ontwerpwedstrijd uit om een uniek artwork te creëren voor de scheepsromp, geïnspireerd door de zee en haar belangrijke mariene ecosysteem. Het ontwerp zal permanent op de romp van het schip te zien zijn, en zo de aandacht vestigen op de stappen die het bedrijf zet op weg naar een groenere toekomst.

Er werden ontwerpen ingezonden vanuit 59 landen wereldwijd. De Duitse kunstenaar Alex Flaemig krijgt de eer om met zijn kunstwerk de buitenkant van het schip te sieren, en een licht te werpen op de voortdurende inzet van het bedrijf voor het milieu en de belofte om tegen 2050 een netto nuluitstoot van broeikasgassen (BKG) te bereiken.

Om mensen nog meer bewust te maken van de unieke onderwaterwereld met zijn kostbare leven, heeft Flaemig grafisch een klein deel van dit ecosysteem op de romp van MSC Euribia gezet.

Zijn ontwerp, #SaveTheSea, toont de unieke onderwaterwereld met zijn kostbare leven en verweeft de kleuren van de logo’s van MSC Cruises en MSC Foundation met elkaar tot een gradiënteffect dat de zeefauna en -flora over de romp schildert.

Met zijn ontwerp wil Flaemig ook benadrukken dat een intacte zee ook de basis is voor een gezond ecosysteem op het land. Hij doet dit met de weergave van vogels, insecten en bladeren en niet in de laatste plaats met de wereldbol.

De ecologisch geavanceerde MSC Euribia

MSC Euribia zal in 2023 in de vaart komen en wordt het tweede ship met LNG aandrijving in de vloot van MSC Cruises, wat een nieuwe stap voorwaarts betekent om de uitstoot van broeikasgassen aanzienlijk te verminderen. LNG speelt een sleutelrol in de strijd tegen de klimaatverandering en zal de CO2-uitstoot op MSC Euribia met 25% verminderen in vergelijking met standaard brandstoffen, terwijl ook andere luchtemissies vrijwel geëlimineerd worden.

Naarmate bio- en synthetische brandstoffen beschikbaar worden, zullen de emissies van MSC Euribia verder worden teruggedrongen. LNG is van essentieel belang voor de ontwikkeling van koolstofarme oplossingen voor de scheepvaart, aangezien opkomende technologieën zoals brandstofcellen met LNG kunnen worden gebruikt totdat emissieloos bio-LNG of groene waterstof op grote schaal beschikbaar worden.

MSC Euribia zal gebruik maken van een geavanceerd afvalwaterzuiveringssysteem en een onderwatergeluidsbeheerssysteem om de effecten van trillingen op het zeeleven te minimaliseren. Meerdere energie-efficiënte functies helpen het motorgebruik te verminderen en te optimaliseren.

MSC Cruises wil ten minste drie nieuwe schepen met LNG aandrijven, goed voor een totale investering van meer dan 3 miljard euro.

Voor meer details en boekingen kan je terecht op de website van MSC Cruises.

Lees ook: Norwegian Cruise Line introduceert ‘Meet the Winemaker’ in Europa

Leave a Reply