Milieuvriendelijk én slapend naar Oostenrijk

Goed nieuws voor wie op milieuvriendelijke wijze Wenen of Innsbruck wil bezoeken. Brussel is opgenomen in het internationale netwerk van nachttreinen van de ÖBB. Twee maal per week gaat het heen en terug vanuit de Oostenrijkse hoofdstad Wenen over Linz en vanuit Innsbruck over München naar Brussel.

De Oostenrijkse Spoorwegen opereren, in samenwerking met partners, op 27 internationale reistrajecten en zijn hiermee de grootste aanbieder van nachtreizen met de trein in Europa.

Voor de verbinding naar Brussel werkt ÖBB samen met de Belgische spooroperator NMBS, die niet enkel de locomotief voor het Belgische traject levert, maar ook treinbegeleiders en treinbestuurders. De NMBS zal tevens tickets voor het traject verkopen.

Milieuvriendelijk én slapend naar Oostenrijk

Bij de inauguratie van de nieuwe nachttrein vanuit Wenen op 19 januari reisden heel wat Europarlementariërs mee. Bij deze reis, op weg naar de eerste zitting van het Europese parlement, konden zij zichzelf overtuigen van het comfort en de milieuvriendelijkheid van de nachtreis. Misschien een goede motivatie om snel werk te maken van een duurzaam mobiliteitsbeleid in Europa.

Prijsgunstig reizen

De reis met de Nightjet is niet alleen milieuvriendelijk maar ook handig en voordelig want je spaart er hotelkosten mee. Reizigers in lig- en slaapwagen krijgen een welkomstdrankje en een ontbijt net voor aankomst in Brussel of Wenen.

Tickets voor zitplaatsen starten vanaf € 29,90 per persoon per traject. Verdere informatie vind je op nightjet.com.

Leave a Reply