Moordspel: ontdek jij wie de dader is?

Deathtrap van Ira Levin verscheen eind jaren 70 voor het eerst op Broadway en is tot op vandaag één van de meest gespeelde thrillers. Loge10 Theaterproducties haalt het populaire toneelstuk binnenkort van Broadway naar Antwerpen.

Moordspel, zoals de Nederlandstalige versie zal heten, vertelt het verhaal van toneelschrijver Sidney Bruhl die worstelt met een gebrek aan inspiratie voor een nieuw theaterstuk. Daarop ontvangt hij via de post een gloednieuw script, geschreven door één van zijn studenten, Clifford Anderson. Moordspel is het allereerste scenario van Clifford en hij klopt bij zijn docent aan om het stuk te verbeteren. Sidney nodigt Clifford bij zich thuis uit om het script te overlopen en ontdekt zo dat nog niemand Cliffords stuk gelezen heeft of het bestaan ervan kent. Bij Sidney nemen jaloezie en hebzucht snel de overhand en dit mondt uit in een moordzuchtig plan.    

Deze komische thriller wordt geregisseerd door Bruno Van Heystraeten. Hij werkte jarenlang als regisseur van de bekende soap Thuis en kinderserie Booh!. Voor Moordspel werkt hij samen met ijzersterk Vlaams acteertalent. Andrea Croonenberghs (Myra Bruhl, de echtgenote van Sidney), Rikkert Van Dijck (toneelschrijver Sidney Bruhl), Elias Bosmans (student Clifford Anderson), Karin Jacobs (helderziende Helga Ten Dorp) en Erik Goris (Porter Milgrim, de advocaat van Sidney) vormen samen de topcast van de theaterproductie. Samen nemen ze je mee in een Moordspel vol spanning, plot twists en een flinke portie zwarte humor.

Moordspel loopt van 4 tot en met 29 maart 2020 bij de Rode Zaal van het Antwerps Fakkeltheater. Tickets kosten € 24 pp en kan je hier bestellen.

Leave a Reply