Superster Anastacia schittert in ‘We Will Rock You’

Meer dan 20 miljoen mensen in 28 landen hebben ‘We Will Rock You’ gezien. De mega musical – met daarin de grootste Queen hits aller tijden – toert momenteel door Nederland en is spectaculairder dan ooit!

‘Bohemian Rhapsody’, ‘Killer Queen’ en vanzelfsprekend ‘We Will Rock You’, het zijn stuk voor stuk legendarische nummers van de al even legendarische band Queen. Nadat we de originele musical een aantal jaren terug op de Londense West End zagen was het nieuws dat de Amerikaanse superster Anastacia (tijdelijk) de rol van ‘Killer Queen’ zou vertolken de ideale gelegenheid voor ons om af te zakken naar het World Forum Theater in Den haag.

Over de musical

‘We Will Rock You’ is een futuristisch avontuur met 24 van de grootste hits van de legendarische Britse rockgroep Queen. Het verhaal, dat geschreven werd door Ben Elton, speelt zich af in een tijd waarin livemuziek en muziekinstrumenten verboden zijn. Maar de jeugd rebelleert en strijdt tegen het almachtige bedrijf dat hun leven beheerst en een dieet van digitaal geproduceerde popmuziek voorschrijft.

De originele versie van ‘We Will Rock You’ ging in mei 2002 in het Dominion Theatre op de Londense West End in première en was daar meer dan 4.600 voorstellingen te zien. De rockshow met de muziek van Queen is inmiddels door meer dan 20 miljoen bezoekers op alle zes continenten en in meer dan 28 landen te zien geweest. De show toert momenteel in de spectaculairste versie aller tijden door Nederland. Voor de regie tekende de gerenommeerde Italiaanse regisseur Massimo Piparo (bekend van onder meer Jesus Christ Superstar, Mamma Mia!, Evita en Billy Elliot). Letterlijk alles wordt uit de kast getrokken. Zo kreeg de musical een immens decor met de nieuwste speciale effecten en een indrukwekkende cast van musici, zangers en dansers.

Anastacia is ‘Killer Queen’

Anastacia is een van de meest markante zangeressen ter wereld: ze ziet eruit als een blonde vamp, klinkt als een soul zangeres en heeft het dragen van bijzondere brillen tot handelsmerk verheven.

De Amerikaanse superster is in onze regionen zeer populair. Haar debuutalbum ‘Not That Kind’ (2000) werd wereldwijd meer dan 35 miljoen keer verkocht. Titels als ‘I’m Outta Love’, ‘Not That Kind’, ‘One Day in Your Life’, ‘Left Outside Alone’ en ‘I Belong to You’ (met Eros Ramazzotti) zijn onderdeel van ons collectieve geheugen. In totaal bracht Anastacia zeven studio-albums en twee verzamelalbums uit en ze is ook te horen op het album Divas Las Vegas.

Voor Anastacia is haar rol als Killer Queen in ‘We Will Rock You’ een beetje als een droom die uitkomt. Ze stond in 2005 met de originele Queen op het podium tijdens een concert in Zuid-Afrika en vertolkt nog altijd met enige regelmaat het repertoire van de band.

Hoewel Anastacia in het begin van haar muzikale carrière al op Broadway stond, is de rol van ‘Killer Queen’ in ‘We Will Rock You’ haar eerste echte musical rol. En niet zomaar één. De match tussen het repertoire van Queen en de fenomenale stem van Anastacia is perfect en maakt deze sensationele versie van ‘We Will Rock You’ nog specialer.

‘We Will Rock You’ is nog tot en met 16 februari 2020 te zien in Groningen, Apeldoorn, Heerlen en Breda.

Leave a Reply