Silke Mastbooms schittert naast Juan Gerlo in ‘Pocahontas, de musical’

Theaterhuis Uitgezonderd. van James Cooke brengt volgend jaar een nieuwe familiemusical naar Vlaanderen. ‘Pocahontas, de musical’ vertelt het waargebeurde verhaal van Pocahontas en haar indianenstam die geconfronteerd worden met de Engelse ontdekkingsreiziger John Smith en zijn schip vol gelukzoekers.

Pocahontas vertelt het waargebeurde verhaal van de gelijknamige Indiaanse prinses en de ontdekkingsreiziger John Smith. Als deze laatste voet aan wal zet in de ‘nieuwe wereld’ raakt hij onmiddellijk in conflict met de lokale indianenstam. Tijdens één van zijn verkenningstochten leert hij Pocahontas kennen. Zij laat hem inzien dat indianen geen ‘wilde mensen’ zijn en dat de aarde meer is dan iets dat je alleen kan bezitten. Een oorlog tussen de kolonisten en de indianen is echter onafwendbaar en wanneer John Smith gevangen genomen wordt, zal de liefde meer dan ooit als wapen in de strijd geworpen worden.

Voor de allereerste keer wordt het verhaal van Pocahontas leven ingeblazen in het theater. De titelrol wordt gespeeld door Silke Mastbooms, zij was finaliste in The Voice Van Vlaanderen in 2012. Ontdekkingsreiziger John Smith wordt vertolkt door Juan Gerlo, gekend als hoofdrolspeler Jonas in de populaire Ketnet-reeks Ghostrockers.

Artistiek zaakvoerder James Cooke licht vol overtuiging zijn keuze toe: “Silke is een pittige dame met een dijk van een stem én ze heeft geen uren nodig in de make up stoel. Zij ís gewoon Pocahontas!” Silke vult aan: “Ik denk dat Pocahontas en ik allebei zeer nieuwsgierig zijn. Ik ben ook nooit echt een elegant prinsesje geweest en ook dat zie ik niet bepaald in Pocahontas”.

Geen Pocahontas zonder John Smith. Juan Gerlo geeft gestalte aan deze knappe Westerse ontdekkingsreiziger. “Juan kwam tijdens de auditie al even langs om een scène mee te spelen. Je voelt onmiddellijk dat hij heel goed weet wat hij doet en dat ook zeer professioneel aanpakt. Dat is exact wat ik nodig heb, zeker nu ik mijn eerste hoofdrol in een musical te pakken heb!” lacht Silke.

Op de bekendmaking van de voltallige hoofdcast is het nog even wachten, maar ook ditmaal verzekert Uitgezonderd. uit te pakken met een een sterke hoofdcast en een groots ensemble. Het creatieve team bestaat uit het gouden trio Tijl Dauwe (script), Sam Verhoeven (muziek) en Jaak Lema (regie). Zij zijn al volop uit de startblokken geschoten om van deze musical een nieuwe voltreffer te maken.

‘Pocahontas’, de musical speelt vanaf 4 april tot en met 19 april in Capitole Gent. Meer info en tickets via uitgezonderd.be.

Leave a Reply