‘Sneeuwwitje’, magisch sprookjesballet op kindermaat

Prima Donna Events tovert het eeuwenoude sprookje over de beeldschone prinses Sneeuwwitje en de zeven dwergen om tot een magisch dansspektakel voor kinderen. Klassiek ballet, theater,  een live symfonisch orkest en heel wat humor vormen samen een onvergetelijke ervaring voor het ganse gezin.

Niemand minder dan Jeremy Vandoorne, die vooral gekend is als Xavier uit de jeugdserie ROX, zal de rol van verteller in ‘Sneeuwwitje, het sprookjesballet’ op zich nemen. Geen evidente rol voor Jeremy, aangezien hij het sprookje bij de allerkleinste balletliefhebbers op een boeiende, interactieve manier en met de nodige humor zal proberen overbrengen.

“Het is de eerste keer dat ik meespeel in een balletproductie maar ik sta te popelen om eraan te beginnen. Geen roze tutu of plié voor mij want gelukkig moet ik niet mee dansen. Wie daarop gehoopt had, moet ik teleurstellen”, glimlacht Jeremy.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…

Het verhaal van Sneeuwwitje is alom gekend. De ijdele stiefmoeder van Sneeuwwitje kan het niet hebben dat haar stiefdochter duizendmaal mooier is dan haar.

Ze beveelt de jager om Sneeuwwitje mee te nemen naar het bos en haar daar te doden. De jager kan dit niet over zijn hart krijgen en laat Sneeuwwitje ontsnappen. Zo komt ze terecht in een klein huisje waar zeven dwergen wonen.

Wanneer haar stiefmoeder dit via haar toverspiegel te weten komt, verkleedt ze zich als oud vrouwtje en brengt ze een bezoek aan haar stiefdochter in het bos. Met een giftige appel brengt de stiefmoeder Sneeuwwitje in een magisch diepe slaap, waaruit Sneeuwwitje alleen kan ontwaken wanneer iemand haar uit liefde kust.

Uiteindelijk komt er een prins langs die Sneeuwwitje kust, waarna ze weer wakker wordt. Sneeuwwitje trouwt met de prins en ze leven nog lang en gelukkig.

Je kan een betoverende namiddag met Sneeuwwitje en de zeven dwergen beleven op 15 december 2019 in Stadsschouwburg Antwerpen of op 26 en 27 december in Capitole Gent. Tickets en info via primadonnaevents.be.

Leave a Reply