Gene Thomas schittert in ‘De Prinses en de Toverspiegel’

Zondagnamiddag liep Stadsschouwburg Antwerpen vol met bekende Vlamingen, al dan niet omringd door hun kroost. Zij kwamen net als ons genieten van de première van de sprookjesmusical ‘De Prinses en de Toverspiegel’.

‘De Prinses en de Toverspiegel’ vertelt het verhaal van Prinses Rosanna en haar magische spiegel. Elke dag gebruikt de prinses deze spiegel om in de toekomst te kijken, totdat op een dag de spiegel plots lijkt verdwenen te zijn. Een behoorlijk slechte timing, want de 18de verjaardag van de prinses komt eraan en die dag moet ze een prins uitkiezen om het koninkrijk naar een mooie toekomst te leiden. Ze besluit het paleis te verlaten en op zoek te gaan naar Yoda Dumbeldeur, een tovenaar met een glazen bol, in de hoop dat hij haar de toekomst kan laten zien zodat ze zeker de juiste prins uitkiest.

Op het podium geeft heel wat bekend volk het beste van zichzelf. Zo speelt Yanni Bourguignon (‘Cedric Van De Caveye’ in de populaire VTM-soap Familie) Druivenplukker Flynn en vertolkt Rosanne Pits de sympathieke Prinses Rosanna. Charline Catrysse en Michaël Zanders kruipen opnieuw in de huid van het hilarische, kibbelende West-Vlaamse konijnenduo Whoppie en Floppie.

Tovenaar Yoda Dumbeldeur wordt op sublieme wijze vertolkt door muzikale duizendpoot Gene Thomas.

Aangezien Gene al heel wat muzikale watertjes heeft doorzwommen, vroegen we hem na de première of hij dat ook al eens deed op een cruiseschip.

“Ik denk dat het inmiddels 5 jaar geleden is dat ik mee was met een VTM-cruise. Samen met de kijkers trokken we rond langs de Middellandse zee en bezochten we onder andere Rome. Ik vond dat zeker fijn en heb daar erg van genoten.”

Hoe heb je het cruisen ervaren?

“In het begin was het wennen. Ik hou wel van boten, maar als je een cruise doet, zit je toch vast op het water. In ’t begin had ik een opgesloten gevoel. Ik dacht: “Help, ik geraak hier niet af!”, maar naarmate we aan het varen waren ontdekte ik de schoonheid die zo’n cruise met zich meebrengt dankzij mijn kajuit met zicht op zee. Eigenlijk is zo’n cruise een permanent drijvend dorp of stad. Ongelofelijk hoeveel luxe je aan boord hebt. Na een tijdje vond ik het fijn om op dat schip te zitten. Ik moest mezelf motiveren om van boord te gaan, want zo prettig was het er. Als ze mij morgen terug meevragen staan mijn valiezen klaar en ben ik weg!”

Wat is je ideale cruisebestemming?

“De Caraïben. Een tropisch gevoel, eventjes weg. Zalig! Ik hou van mooi weer, zon en lekker eten. Ik zie het mij wel doen, maar in een latere fase van mijn leven. Nu laat mijn goedgevulde agenda dat niet direct toe. Als je een cruise doet, wil dat zeggen dat je ook tijd voor jezelf moet nemen en zo’n verre zeereis dwingt je om nog meer tijd vrij te maken.”

Zou je graag als gastartiest optreden op een cruiseschip?

“Tijdens de VTM-cruise was dat het geval en ik vond dat wel tof. De mensen waren enthousiast en genoten van het optreden. Permanent zingen op een cruiseschip is minder aan mij besteed, laat dat maar over aan mijn collega-artiesten Nicole & Hugo of Ivann die daarmee al een sterke reputatie hebben opgebouwd. Een paar keer per jaar op een cruiseschip optreden lijkt me daarentegen wel leuk!”

Wie Gene Thomas en zijn collega’s aan het werk wil zien in ‘De Prinses en de Toverspiegel’, kan nog tot het einde van dit jaar terecht in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent, Ethias Theater Hasselt en Kursaal Oostende. Alle info vind je op www.musichall.be.

Leave a Reply