Wit, rood of rosé? Op wijproeverij met Norwegian Cruise Line

Wijnkenners en -liefhebbers opgelet! Norwegian Cruise Line heeft het programma voor ‘Meet the Winemaker’ bekendgemaakt. Tijdens een aantal speciale cruises in 2019/2020  krijg je de kans om een aantal leiders en legendes uit de wijnindustrie te ontmoeten.

MEET THE WINEMAKER

Sinds 2017 heeft Norwegian Cruise Line het ‘Meet the Winemaker’ concept de wereld in geroepen. Liefhebbers krijgen tijdens de cruise de mogelijkheid om met beroemde wijnmakers en experts uit de wijnindustrie in contact te komen. Zo kunnen zij deelnemen aan meet-and-greets, intieme wijnproeverijen en diners met een wijnarrangement, interactieve kookdemonstraties en educatieve sessies in The Cellars, de Michaël Mondavi Family wijnbar. Deze wijnbar is beschikbaar op de schepen Norwegian Bliss, Norwegian Joy, Norwegian Escape en Norwegian Dawn.

The Cellars wijnbar aan boord van Norwegian Joy

Gerard Bertrand van Languedoc Roussillon, Juan Munoz van Columbia Crest, Bob Bertheau van Chateau Ste. Michelle en Maître Sommelier en drievoudig winnares van de James Beard Award, Andrea Robinson zijn nog maar een paar van de namen die alvast in de smaak vallen.

GESELECTEERDE CRUISES

‘Meet the Winemaker’ was al te beleven op geselecteerde cruises aan boord van Norwegian Dawn en Norwegian Escape. Aankomend seizoen zal het programma aangevuld worden op geselecteerde cruises aan boord van Norwegian Joy, het nieuwste schip in Noord-Amerika en zusterschepen Norwegian Bliss en Norwegian Encore, die binnenkort in de vaart gebracht wordt.

PROGRAMMA

Het programma voor de ‘Meet the Winemaker’ cruises in 2019/2020 ziet er als volgt uit:

  • 17 augustus, 2019 – Norwegian Joy: Rob Mondavi Jr., zoon van Isabel en Michael Mondavi en vierde generatie Napa Valley wijnmaker
  • 6 oktober, 2019 – Norwegian Bliss: Rob Mondavi Jr., zoon van Isabel en Michael Mondavi en vierde generatie Napa Valley wijnmaker
  • 20 oktober, 2019 – Norwegian Escape: Salvatore Ferragamo, erfgenaam van het beroemde Italiaanse modehuis en eigenaar van Il Borro Winery in Toscane, Italië
  • 3 november, 2019 – Norwegian Bliss: Aarón Sánchez, bekroond chef-kok en eigenaar van restaurant Johnny Sánchez, officiële chef-ambassadeur voor Terrazas de los Andes en een van ’s werelds toonaangevende hedendaagse Latijns-Amerikaanse chef-koks
  • 24 november, 2019 – Norwegian Joy: Juan Munoz Oca, hoofd-wijnmaker bij Columbia Crest, producent van de wijnen Reserve, H3 en Grand Estates
  • 1 december, 2019 – Norwegian Encore: Rob Mondavi Jr., zoon van Isabel en Michael Mondavi en vierde generatie Napa Valley wijnmaker
  • 4 januari, 2020 – Norwegian Escape: Maître Sommelier Andrea Robinson, de chef-kok wordt nog aangkondigd
  • 26 januari, 2020 – Norwegian Encore: Jacques Lardiere, Franse wijnmaker erkend voor Maison Louis Jadot wijnen
  • 2 februari, 2020 – Norwegian Dawn: Maître Sommelier Andrea Robinson en sterren chef J.J. Johnson, chef-kok bij het Henry at Life Hotel in Manhattan
  • 16 februari, 2020 – Norwegian Encore: Gerard Bertrand, beroemde wijnmaker van de Languedoc-Roussillon

De geselecteerde cruises worden speciaal voor ‘Meet The Winemaker’ voorzien van de door experts zorgvuldig uitgekozen wijnen. Kosten van deze wijnervaringen variëren van $19,95 tot $60 per persoon inclusief belasting en fooi en kunnen eenmalig aan boord worden gereserveerd.

Leave a Reply