Eilanden, Emiraten of Exotisch? De winterzon boek je nu!

Mensen vragen ons vaak wat het ideale tijdstip is om een cruise te boeken. Het antwoord is eenvoudig: elk moment is een geschikt moment om een vakantie op zee te boeken. Zo zijn de warme zomermaanden het ideale moment om aan de winter te denken. Over een paar maanden is het namelijk weer zover: vriezen, regenen, waaien, bibberen. En wie heeft daar nu zin in?

Gelukkige heeft het Italiaanse Costa Cruises de oplossing: niet één, maar een keuze uit drie regio’s die perfect zijn om aan het barre weer te ontsnappen en de batterijen 100% op te laden. Nog een voordeel: elke dag kennis maken met een andere stad, een ander eiland, een ander land, een andere cultuur en dat terwijl de koffer én de kamer gewoon meereizen.

An island a day keeps the doctor away

Caraïben en cruisen, dat spreek je bijna in één adem uit, zeker tijdens de winter. We hoeven niet lang na te denken over een paradijselijk alternatief om bij weg te dromen. Bij Costa Cruises zorgt men dat die droom gewoon voor het grijpen ligt want een weekje eilandhoppen, dat is verrassend betaalbaar.

Van december tot en met maart doorkruisen verschillende schepen van Costa het Caribisch gebied. Een mooi voorbeeld is de Costa Magica, die vanuit Guadeloupe koers zet naar bekende en minder bekende tropische eilanden, voor cruises van een of twee weken.

Van Tortola naar Sint-Maarten, van Antigua tot Saint Vincent en de Grenadines, elke dag brengt nieuwe avonturen en mogelijkheden. Een zeiltocht met een catamaran, snorkelen in de azuurblauwe zee op zoek naar regenboogvissen, lekker niks doen op een hagelwit strand (met een verfrissende cocktail), speuren naar de beste koop voor een nieuwe camera of zomeroutfit in de taksvrij winkels of kennis maken met de koloniale geschiedenis en lokale culturen, het zijn maar een paar van de vele mogelijkheden. Wie het liever wat sportiever ziet kan hiken of biken in vulkanische landschappen of tropische wouden.

Zon-overgoten Aziatische kaleidoscoop

Voor wie liever naar het verre Oosten trekt is er geen betere vertrekplaats dan Singapore om het fascinerende Zuidoost-Azië te beleven. Singapore wordt de winterthuishaven voor Costa Fortuna. Het schip is perfect om de landen rond de Andamanse Zee te exploreren: Thailand, Maleisië, Cambodja en natuurlijk Singapore zelf. Als een luxueus drijvend hotel brengt Costa Fortuna de ontdekkingsreizigers naar steden als Bangkok, Phuket, Langkawi of Sihanoukville.

Het reisschema voorziet ruim de tijd om elke bestemming grondig aan bod te laten komen. In samenwerking met lokale organisaties zorgt Costa voor een waaier aan optionele uitstappen om de regio te verkennen. Zo kan je een bezoek brengen aan de gouden Boedhistische tempels van Bangkok en de drijvende markten. Ook een cruise op de Chao Phraya rivier of tussen de eilanden in de Phang Nga Baai, beroemd door de James Bond films, behoort tot de mogelijkheden. Je kan de cruise ook combineren met een bezoek aan de indrukwekkende tempelsite van Angkor Wat.

De Emiraten, van A(rchitectuur) tot Z(and)

Tussen woestijn en zee verrijst sinds jaren een wondere wereld van adembenemende architectuur. Dubai, Abu Dhabi en Qatar laten niemand onverschillig. De duizelingwekkende torens blijven als paddenstoelen uit de grond schieten en nergens ter wereld kunnen shoppingcenters tippen aan die van de Emiraten.

Toch is er ook nog ruimte en respect voor het verleden. Zo kan je op woestijnsafari met een Land Rover en volop genieten van de unieke sfeer in de soeks waar afbieden verheven werd tot een nationale sport.

Vanop het balkon van je kajuit aan boord van Costa Diadema geniet je van de eerste zonnestralen op de bergtoppen rond de haven van Muscat, de hoofdstad van Oman. Later is het dan volop genieten van de mystieke en monumentale architectuur van de grote moskee in Abu Dhabi.

Nu is trouwens het ideale moment om Dubai te ontdekken want vanaf de Wereldtentoonstelling zullen de prijzen waarschijnlijk even snel de lucht inschieten als de wolkenkrabbers. Costa Diadema is momenteel het vlaggenschip van de Costa vloot. Net als op alle andere schepen van Costa geniet je van een optimale verhouding tussen prijs en kwaliteit, en een ruim aanbod aan restaurants, bars, entertainment, zwembaden, shops, spa en wellness, en natuurlijk de super bemanning.

Meer info en boekingen via Costa Cruises.

Leave a Reply