All Ways Cruises viert verjaardag met 4 jubileumcruises

2020 wordt een absoluut feestjaar voor All Ways Cruises. De Belgische touroperator viert dan zijn dertigste verjaardag. Voldoende reden voor All Ways om maar liefst vier jubileumcruises te organiseren: een riviercruise op de Donau en een op de Douro en twee zeecruises.

In 1990 beslisten drie dames (twee zussen en een nicht) om de handen in elkaar te slaan en samen cruises te verkopen. Hun samenwerking was zo succesvol dat ze snel beschikten over een netwerk van vijf eigen kantoren. Eind jaren 90 beslisten ze een schip te charteren waarmee ze cruises naar Noord-Europa en de Middellandse Zee aanboden. Deze cruises waren 100 procent Belgisch en gebeurden onder tweetalige begeleiding.

In 2019 werd All Ways Cruises overgenomen door Rivages du Monde. Met de overname werd ook een nieuwe verkoopspolitiek geïntroduceerd. Zo zijn de unieke cruises van All Ways Cruises nu in alle reiskantoren beschikbaar en werd het aanbod uitgebreid met ondermeer Alaska en cruises op de Saint Laurent in Canada.

Vandaag is All Ways Cruises uitgegroeid tot een cruisespecialist met een aantal unieke kenmerken. De touroperator biedt een compleet gamma aan zee- en riviercruises aan en organiseert zelf cruises voor Belgische passagiers. All Ways gaat hiervoor altijd op zoek naar kleine, gemoedelijke schepen, en chartert die exclusief voor haar klanten. Deze cruises vinden steeds plaats met Belgische begeleiders en voordrachtgevers zoals Martin Heylen en artiesten zoals Johny Voners en Marijn Devalck.

De cruises zijn authentiek met zorgvuldig uitgekozen havens en excursies maar ook erg gezellig dankzij het enthousiaste All Ways-team en de medepassagiers die op zoek zijn naar cultuur, natuur en fraaie landschappen. De vakantiebeleving krijgt bovendien een extra boost dankzij het lekkere eten aan boord.

ZEECRUISES

Terwijl je deze zomer een aantal mooie bestemmingen kan bezoeken aan boord van de BERLIN ging All Ways voor het zomerseizoen 2020 op zoek naar een ander schip. De Astoria is een traditioneel cruiseschip dat geschikt is om in optimale omstandigheden op ontdekkingsreis te gaan. Het is nog een van die passagiersschepen dat, met plaats voor slechts 500 gasten, op mensenmaat gemaakt is.

Twee van de drie zeecruises die de touroperator volgend jaar aanbiedt behoren tot de jubileumcruises van All Ways.

De Charmes van de Britse Eilanden” is een 13-nachten cruise die op zondag 10 mei vertrekt in Zeebrugge en op zaterdag 23 mei terugkeert. In die tijd zal de Astoria volledig rond Groot-Britannië varen en haar gasten laten kennismaken met de grandioze natuur, de mooiste steden en schatten van de Keltische wereld en het Britse Koninkrijk.

De “Wijnroute” is een cruise waarbij je op maandag 14 september vanuit Brussel richting Porto vliegt. Daar krijg je eerst de kans om kennis te maken met de geschiedenis en gastronomie van de Portugese stad. Dat een degustatie van porto hierbij niet mag ontbreken is vanzelfsprekend.

Vervolgens wordt er koers gezet naar Lissabon en Bilbao. Na een bezoek aan Bilbao en La Rochelle arriveer je in Bordeaux, het walhalla van de wijn. Via stops in Bretagne en Normandië komt de Astoria op vrijdag 25 september weer aan in Zeebrugge.

Naast deze twee jubileumcruises biedt All Ways nog een zeecruise aan naar “Adembenemend Spitsbergen en de Lofoten Eilanden“.

KUST- EN RIVIERCRUISES

All Ways heeft ook een rijk aanbod aan riviercruises, zowat overal ter wereld, en een aantal kleinschalige cruises met jachten of kustvaarders.

Twee van de riviercruises behoren tot de jubileumcruises naar aanleiding van 30 jaar All Ways.

De Donau, van Wenen tot Belgrado” is een cruise die het best als een meervoudige citytrip omschreven kan worden. Tijdens deze jubileumcruise vervoert je drijvend hotel je van stad tot stad en staan er heel wat extra verrassingen op het programma. Een bezoek aan Wenen, Bratislava en Boedapest zijn maar een paar van de hoogtepunten tijdens deze reis.

De vierde jubileumcruise is een reis op de populaire Portugese Douro. “Douro, van Porto tot Salamanca” is een cruise met een buitengewoon mooie vaart door de wijngaarden van de portwijn met als hoogtepunten de ontdekking van Porto, Braga en Salamanca in Spanje.

Het riviercruise-seizoen 2020 start trouwens al op het einde van 2019 met de traditionele nieuwjaarscruise op de Donau. Terwijl het hier volop wintert zijn er ook nog exotische cruises op de Nijl, de Ganges, of naar Myanmar en Laos. In maart zet All Ways ook koers naar het Amazonewoud.

Vanaf april start dan het Europese riviercruise-seizoen met regelmatige cruises op de Donau, de Elbe, de Rhône en de Saône, de Wolga en de Douro. Wie graag dichtbij cruiset kan in april de Nederlandse tulpenvelden en steden als Arnhem of Amsterdam per schip ontdekken.

Iets verder van huis en heel bijzonder zijn de cruises met een spiksplinternieuw motorjacht langs de mooiste plaatsen van Kroatië. De Adriatic All Ways biedt plaats aan slechts 36 passagiers en vaart naast het wondermooie Kroatië ook nog naar de baai van Kotor in Montenegro.

Voor meer informatie surf je naar all-ways.be of ga je langs bij je reisagent.

Leave a Reply