Verrassende zomer- en herfstcruises vanuit Nederland met Holland America Line’s Rotterdam

Tot en met half oktober vaart het vlaggenschip Rotterdam, van Holland America Line, traditiegetrouw opnieuw vanuit Nederland. Het mid-size schip vaart vanuit Amsterdam en Rotterdam naar de Baltische Staten, Noorse Fjorden, de Noordkaap, de Britse Eilanden, IJsland, Groenland en Spitsbergen.

Van dichtbij huis op cruise vertrekken naar de parels van Noord Europa, zonder te moeten vliegen én met meer bagagevrijheid, zijn maar een paar van de voordelen van het kunnen inschepen in Rotterdam of Amsterdam.

Vlaggenschip de Rotterdam

Met plaats voor 1.404 gasten voelt de Rotterdam sfeervol en intiem aan. Met haar kunst- en antiekcollectie, brede teakdekken en klassieke lijnen roept de Rotterdam herinneringen op aan de nautische traditie, maar combineert deze met geavanceerde voorzieningen.

Het schip beschikt over meerdere categorieën kajuiten, inclusief Lanai klasse staterooms die uitkomen op het Promenadedek. Hierdoor kan je heerlijk buiten de kajuit zitten en genieten van het landschap.

Zoals op ieder Holland America Line schip zijn er twee zwembaden. Het zwembad op het middendek heeft een schuifdak waardoor je ook op minder warme dagen lekker kan zwemmen.

Aan boord geniet je van kookdemonstraties en kookworkshops. In de specialiteitenrestaurants worden gerechten van over de hele wereld geserveerd.

Met de lezingen en activiteiten van BBC Earth Experiences verken je de wonderen der natuur nog voor je op de bestemming aankomt.

Een uitgebreider verslag over de restaurants, bars en kajuiten aan boord van de Rotterdam vind je op “ms Rotterdam – a visit” .

Parels van de Baltische Staten

Tijdens een cruise naar de Baltische Staten kan je het bruisende Berlijn, het charmante Tallinn en de gezellige straten van Stockholm verkennen. Daarnaast legt de Rotterdam ook aan in de havens van Kopenhagen en Helsinki. Het gevarieerde reisschema bevat een verblijf met overnachting in Sint-Petersburg, zodat je de vorstelijke monumenten van deze bijzondere stad in alle rust op kan nemen. Bovendien gaat het wereldberoemde museum de Hermitage exclusief voor Holland America Line gasten in de avonduren open.

Noorse Legenden en Vikingsaga’s

Tijdens de achtdaagse cruises naar de Noorse Fjorden bezoek je de mooiste dorpjes, visserssteden en blauwgroene fjorden.

De Geirangerfjorden zijn één van de hoogtepunten. Deze fjorden behoren tot de langste en diepste ter wereld, met enorme kliffen die vanaf 500 meter onder de waterspiegel verrijzen tot 1.400 meter boven water.

Ook tijdens de achtdaagse Vikingssaga’s zijn de majestueuze fjorden en betoverende steden van Noorwegen de bestemming.

De Noordkaap

Tijdens de prachtige cruises van veertien nachten naar de Noordkaap krijg je het ene na het andere imposante fjord te bewonderen.

De Noordkaap zelf is een hoge landtong in het hoge noorden van Noorwegen, waarvandaan je een schitterend uitzicht hebt. Hier staat het bekende ‘Globe Monument’: een wereldbol die symbool staat voor het noordelijkste puntje van Europa. Er wordt eveneens een bezoek gebracht aan Honningsvåg, een dunbevolkte nederzetting met een rijk cultureel leven. Vanuit hier kan je te voet of per terreinwagen de rest van het ruwe Noordpoolgebied ontdekken.

Noordelijke Eilanden

Met de cruises van zestien nachten naar de Noordelijke eilanden worden de prachtige Noorse Fjorden gecombineerd met ruig IJsland. Daarnaast legt het schip aan bij de Faeröer-eilanden, ervaar je de bijzondere cultuur van de Shetlandeilanden en worden de highlands in Schotland aangedaan.

Meer informatie en boekingen via de website van HollandAmerica.

Leave a Reply