Op de golven van Costa Cruises ontdek je de mooiste Europese landschappen

De lente hangt in de lucht en doet ons verlangen naar de zomervakantie. Wij konden het dan ook niet laten om alvast te gaan snuisteren in de catalogus van Costa Cruises en weg te dromen bij de vele mogelijkheden. Droom je mee?

DE SEA BREAK EN DE MILDHEID VAN DE MIDDELLANDSE ZEE

Voor wie niet kan wachten tot de zomer, of gewoon zin heeft in een verlengd weekend van 3 tot 6 dagen, zijn de mini-lentecruises van Costa ideaal. Ze bieden een mini-pauze aan een mini-prijs. Spanje, Griekenland, Italië of zelfs Sicilië maken deel uit van de aangeboden routes. In elke haven kan je de stad bezoeken, genieten van de rijke cultuur of gewoon flaneren langs de bezienswaardigheden. Een heerlijke afwisseling met de adembenemende momenten die je als koppel, met familie of gewoon onder vrienden meemaakt aan boord. En voor wie nog nooit op cruise is geweest zijn de mini-cruises de perfecte smaakmakers om nadien voor een langere cruise te kiezen.

Prijsvoorbeeld: mini-cruises in de Middellandse Zee in de lente en herfst, vanaf €229 incl. BTW per persoon voor 4 dagen/3 nachten aan boord van de Costa Fortuna, met vertrek en aankomst in Marseille en tussenstops in Barcelona en Genua.

SLOW CRUISEN, DE KUNST VAN JE TIJD NEMEN

Slow Cruisen is de ideale optie voor wie net als ons van rust houdt en graag meer dan 10 dagen reist. Aan boord van de Costa neoRiviera, met vertrek in Toulon, kan je de Italiaanse Rivièra, de Côte d’Azur en de Amalfikust ontdekken. Met plaats voor slechts 1250 passagiers is Costa neoRiviera hiervoor ideaal.

Er zijn twee verschillende vaarroutes en 14 vertrekdata voor cruises van 12 dagen/11 nachten en een lange tussenstop om van elke bestemming maximaal te kunnen genieten in ‘Slow Cruise-modus’.

Prijsvoorbeeld: twee routes langs Spanje, de Balearen, Italië, Corsica en Elba. Verschillende uitstappen zijn mogelijk zoals ‘het nachtleven en festiviteiten in Ibiza’, ‘op ontdekking in Napels’ of  ‘de kust van Amalfi’ afhankelijk van de gekozen route vanaf €1209 incl. BTW per persoon.

OP VEROVERING NAAR DE NOORSE FJORDEN

Prachtige landschappen met gletsjers en watervallen, imposante bergen en besneeuwde toppen. De Noorse Fjorden zijn meesterwerken van de natuur en zijn dan ook terecht geclassificeerd als UNESCO Werelderfgoed. Naast het rustgevende cruisen door de fjorden zelf zijn een bezoek aan Bergen, Tromsø, Trondheim of Ålesund absolute hoogtepunten.

Wij trokken vorig jaar op ontdekking met Costa Mediterranea en brachten een bezoek aan Dover en Le Havre. Je leest er meer over in “Op ontdekking met Italy’s Finest“.

Wat is de beste periode voor een vakantie in de Noorse fjorden? Wij reisden een paar jaar terug tijdens de maand mei naar de fjorden en konden toen genieten van ideale weersomstandigheden, er lag zelfs nog sneeuw. Anderzijds is de natuur tijdens de zomer op zijn mooist en baadt ze in het magische licht van de middernachtzon.

Een rijke geschiedenis, typische pittoreske dorpjes en een ruige kustlijn: Noorwegen en de fjorden blijven verbazen.

Prijsvoorbeeld: de cruise met de Costa Favolosa langs Denemarken, Noorwegen en Zweden, is beschikbaar tussen mei en augustus 2019 vanaf €1029 incl. BTW per persoon.

MET HEEL HET GEZIN NAAR DE MIDDELLANDSE ZEE

Voor Italianen is ‘la famiglia’ prioriteit en als Italiaanse rederij draagt Costa deze dan ook hoog in het vaandel. Daarom kunnen kinderen jonger dan 18 jaar gratis mee in de hut van de ouders. En welke route is beter dan die van de Middellandse Zee om in een korte tijd heel veel landen te zien en te bezoeken? Italië, Spanje en Frankrijk passeren de revue en bieden verschillende culturen, diverse culinaire specialiteiten en een eigen geschiedenis.

Aan boord kunnen de kinderen genieten van clubs die geschikt zijn voor alle leeftijden terwijl de ouders genieten van de wellness of van een drankje aan het zwembad. Momenten van ontspanning … voor heel het gezin!

Prijsvoorbeeld: cruises aan boord van de Costa Diadema, 8 dagen/7 nachten in juli, met vertrek elke zondag vanuit Marseille, vanaf €1095 incl. BTW per ouder.

Benieuwd naar de andere mogelijkheden? Ga dan zeker eens surfen op de site van Costa Cruises.

Leave a Reply