Air Belgium stelt eerste vlucht uit

Air Belgium stelt zijn eerste vlucht naar Hong Kong uit naar begin juni.

De nieuwe Belgische luchtvaartmaatschappij ziet zich genoodzaakt om haar eerste vlucht naar Hong Kong, die gepland stond op 30 april, uit te stellen naar 3 juni.

Reden hiervoor is dat de luchtvaartmaatschappij nog steeds wacht op toestemming van de Russische autoriteiten om door het Russische luchtruim te vliegen – wat voor vluchten naar Hongkong onvermijdelijk is. Air Belgium heeft wel tijdig alle andere vergunningen bemachtigd, maar die voor Rusland is nog niet toegekend.

Bovendien heeft de heersende onzekerheid, in combinatie met de ingewikkelde en uitgestelde GDS-implementatie, Chinese toeristen verhinderd om de weg naar de vluchten van Air Belgium te vinden.

De getroffen passagiers werden via e-mail geïnformeerd en zullen alternatieven aangeboden worden. Die alternatieven zijn een vlucht met een andere maatschappij, een latere Air Belgium-vlucht (met financiële compensatie) of een volledige terugbetaling.

 

Leave a Reply