Expo Star Wars verovert Brussel

Na Montreal, München, Londen, Parijs en Utrecht verovert STAR WARS Identities – The Exhibition nu ook Brussel. Tot en met 2 september kan je er de originele kostuums, rekwisieten, favoriete personages en – via een unieke identity quest – je eigen personnage uit de meest epische filmreeks ooit ontdekken.

Vanaf vandaag is Paleis 2 van Brussels Expo de thuishaven van STAR WARS Identities. Deze unieke Star Wars tentoonstelling laat je als bezoeker – aan de hand van zo’n 200 objecten waaronder originele rekwisieten, modellen, kostuums en illustraties uit de Star Wars films – kennismaken met de meest epische filmreeks ooit.

De indrukwekkende collectie die in Brussel te zien is omvat alle delen van de serie, van de classic (1977-1983) en prequel (1999-2005) trilogieën, de animatieserie The Clone Wars tot een aantal items uit Star Wars: The Force Awakens uit 2015. Je komt er komen oog in oog te staan met favorieten als Darth Vader, R2-D2, Chewbacca, Boba Fett, Yoda, BB-8, de Millennium Falcon.

Tegelijk krijg je aan de hand van een aantal “making of”-onderdelen de verhalen achter de ontwikkeling van de Star Wars personages te zien. Er wordt uitgelegd hoe ze werden wie ze zijn, maar ook hoe alternatieve creatieve keuzes van hen heel andere karakters hadden kunnen maken

Naast de gebruikelijke audiotour krijg je als bezoeker een RFID-polsband die je op verschillende plaatsen in de tentoonstelling inscant. Zo creëer je aan de hand van een aantal vragen en keuzes – die verband houden met de collectie – een eigen STAR WARS ideniteit.

STAR WARS Identities tot en met 2 september in Paleis 2 van Brussels Expo. Meer info via starwarsidentities.be

 

Leave a Reply