Royal Caribbean investeert 900 miljoen euro in upgrading schepen en prive eiland

Royal Caribbean pakt uit met een plan om de vakantiebeleving naar ongeziene hoogtes te brengen. Zo wil de rederij de volgende drie jaar maar liefst tien schepen volledig vernieuwen en staat er een indrukwekkende verniewing van CoCoCay op de agenda.

Royal Caribbean staat bekend voor haar passie voor innovatie, haar niet aflatende aandacht voor detail en haar toewijding om de verwachtingen van gasten te overtreffen. Om de meer dan vijf miljoen gasten die de rederij wereldwijd ontvangt nieuwe wow-momenten te bezorgen en een nieuwe generatie van avonturiers aan te trekken, investeert de rederij de komende vier jaar circa 750 miljoen euro in de upgrading van tien schepen.

Het Royal Amplified-programma omvat zowel Oasis of the Seas en Allure of the Seas als alle schepen van de Freedom- en Voyager-klasse. Onder het programma worden alle facetten van de gastenbeleving aangepakt met een brede waaier aan innovatieve voorzieningen en nieuwe ervaringen die voortbouwen op Royal Caribbean’s vakantie-aanbod.

Naar het model van Symphony of the Seas, introduceert Royal Caribbean ook op andere schepen nieuwe eetgelegenheden en bars zoals het visrestaurant Hooked Seafood, de Playmakers Sports Bar & Arcade en het gezinsvriendelijke Mexicaanse El Loco Fresh. Het nachtleven wordt verrijkt met nieuwe lounges en night clubs waaronder The Bamboo Room, een nieuwe Caraïbische bar.

Omdat een cruisevakantie meer is dan een reis aan boord van een schip kondigt Royal Caribbean de Perfect Day Island Collection aan, een ambitieus project rond haar exclusieve particuliere eilanden.

De eerste bestemming in de collectie wordt CocoCay, het privé-eiland van de rederij in de Bahama’s. Royal Caribbean investeert dit en volgend jaar meer dan 160 miljoen euro om van CocoCay de ultieme familiebestemming in de Caraïben te maken.

Het plan omvat onder meer de bouw van het Thrill Waterpark met 13 waterglijbanen waaronder Daredevil’s Peak een waterglijbaan met een hoogte van maar liefst 40 meter (en meteen de hoogste waterglijbaan in Noord-Amerika). Andere nieuwigheden zijn de Oasis Lagoon, een 490 meter lange zipline en Up, Up en Away waarbij de gasten met een heliumballon tot 140 meter boven het eiland opstijgen. en daarmee het hoogste uitkijkpunt in de Bahama’s wordt.

Bovendien laat Royal Caribbean nieuwe parelwitte zandstranden aanleggen en wordt er een exclusieve Coco Beach Club gebouwd, met cabana’s op het water, nog een primeur voor de Bahama’s. Eerder kondigde de maatschappij al de bouw van een kade aan zodat de schepen er in alle omstandigheden kunnen afmeren en het comfort voor de gasten verbeterd wordt.

De werken starten in september 2018 wanneer de nieuwe pier klaar is en in het voorjaar van 2019 zal het merendeel van de attracties al open zijn voor het publiek. Tegen november 2019 moeten alle werken afgerond zijn.

 

Leave a Reply