Coca-Cola, een Belgische Love Story

90 jaar geleden bottelde en verkocht Antwerpenaar Gustave Van Gansen zijn eerste kratjes Coca-Cola in België, het was meteen het begin van een Belgische Love Story. Om die jarenlange Belgische relatie te vieren opent de hoofdzetel van Coca-Cola de komende drie weekends zijn deuren voor de unieke expo “90 jaar Coca-Cola, een Belgische Love Story“.

Weet jij nog wanneer Sprite en Fanta hun intrede deden in België of wanneer Cherry Coke voor het eerst te proeven was? Ken je de Coca-Cola-reclames van vroeger nog of wist je dat het publiek op de wereldexpo van 1958 in Brussel voor het eerst kon kennismaken met een echte bottelarij?

De komende drie weekends kan je er alles over te weten komen tijdens “90 jaar Coca-Cola, een Belgische Love Story”, een interactieve tentoonstelling met 8 interactieve opstellingen waarin beeld, geluid en tal van memorabilia bijna een eeuw Coca-Cola in België tonen. De expo besteedt onder meer aandacht aan de prille beginjaren, aan de verschillende Belgische vestigingen, aan hoe het merk reclame maakte, hoe het inspeelde op sport- en muziekevents maar ook hoe het bezig is met duurzaamheid en welke innovaties er aankomen in de volgende jaren. De gebouwen in Anderlecht huisvesten namelijk ook een R&D-centrum dat innovaties bedenkt voor meer dan 100 landen.

Praktisch:
De expo “90 jaar Coca-Cola, een Belgische Love Story” is drie weekends open voor het grote publiek. Om de expo te bezoeken kun je je registreren via volgende Facebookpagina’s:

·       24 & 25 februari : https://www.facebook.com/events/138752946926975

·       3 & 4 maart: https://www.facebook.com/events/338295796655754

·       10 & 11 maart : https://www.facebook.com/events/929238137235790

Geregistreerde bezoekers krijgen voorrang. Vergeet ook je identiteitskaart niet. Het hoofdkantoor van Coca-Cola ligt aan de Bergense Steenweg 1424 in Anderlecht. Parking is beschikbaar maar de hoofdzetel is ook perfect bereikbaar met het openbaar vervoer.

 

Leave a Reply