Celebrity Edge verlaat droogdok

De wereld kon deze week een eerste glimp opvangen van Celebrity Edge. Het nieuwste vlaggenschip van Celebrity Cruises werd zopas te water gelaten en komt over exact negen maanden in Florida in de vaart.

“Dit is echt een spannend moment voor onze rederij. Het uitdokken van het schip vormt een mijlpaal in de bouw van Celebrity Edge. De buitenbouw is klaar. Het team van STX France richt zijn aandacht nu op het tot leven brengen van de zorgvuldig ontworpen publieke ruimtes en transformationele passagiershutten en suites.” – Lisa-Lutoff-Perlo, voorzitter en CEO van Celebrity Cruises

Celebrity Cruises kondigde eerder deze maand aan dat Celebrity Edge drie weken vroeger in de vaart komt. Het schip krijgt vanaf 21 november 2018 Fort Lauderdale als thuishaven. Het zal tijdens haar inaugurele seizoen vanuit Zuid-Florida weekcruises aanbieden naar de oostelijke en westelijke Caraïben.

In het voorjaar 2019 keert Celebrity Edge terug naar Europa voor een reeks cruises van zeven tot elf nachten vanuit Barcelona en Civitavecchia (Rome).

Celebrity Edge zal plaats bieden aan 2.918 gasten. Het cruiseschip heeft een unieke vormgeving waar innovatieve buiten- en binnenruimten de gasten dichter bij de zee brengen. Dat gebeurt onder meer met balkonhutten die de volledige woonruimte met een druk op een knop omtoveren tot een openluchtveranda, nieuwe types van luxueuze suites en het Magic Carpet, een platform aan stuurboordzijde dat op meerdere niveaus dienst doet als tenderstation, lounge en restaurant.

In 2020, 2021 en 2022 volgen nog drie zusterschepen van Celebrity Edge.

Leave a Reply