MSC Cruises kondigt de bouw van twee nieuwe schepen aan tijdens de vlaggenceremonie van MSC Seaside

Vandaag werd het nieuwste vlaggenschip van MSC Cruises, de MSC Seaside, overgedragen aan MSC Cruises. Na MSC Mereviglia is MSC Seaside het tweede schip van het bedrijf dat dit jaar in de vaart wordt genomen. Tijdens de plechtigheid kondigde MSC tevens de bouw aan van twee nieuwe schepen in de Seaside klasse.

Tijdens een plechtigheid op de scheepswerf van Fincantieri in Monfalcone, Italië, werd MSC Seaside, het nieuwste vlaggenschip van MSC Cruises overgedragen aan de rederij.

“Het in de vaart nemen van de MSC Seaside markeert nog een mijlpijl in de geschiedenis en toekomst van ons bedrijf, maar ze belichaamt ook een cruciaal moment voor de industrie. In feite, is zij het eerste schip van de vijf nieuwe prototypes die wij in de vaart nemen en een introductie van een innovatief product welke nieuwe standaarden stelt voor de cruise-industrie. De Seaside klasse is ontworpen om gasten dichter bij de oceaan te brengen en te varen in zonnige gebieden, terwijl tevens grenzen verlegd worden in de zeevaart en technologie.” – Pierfrancesco Vago, MSC Cruises Executive Chairman

Tijdens de plechtigheid, die plaatsvond in aanwezigheid van Sergio Mattarella, President van Italië, Graziano Delrio, Italiaanse Minister van infrastructuur en transport en andere autoriteiten, tekenden MSC Cruises en Fincantieri een overeenkomst voor de bouw van twee Seaside EVO schepen. Deze nieuwe schepen, die een evolutie van de Seaside klasse prototype omhelzen, betekenen een totale investering van €1,8 miljard.

De Seaside EVO schepen zullen 339m lang, 41m hoog en een tonnage van zo’n 169.380GRT hebben. Dankzij de grote afmetingen zullen er meer hutten beschikbaar worden en stijgt de capaciteit tot 5.646 passagiers. De luxueuze MSC Yacht Club wordt uitgebreid met een extra dek en grotere hutten.

Danzkij MSC Meraviglia – die in juni in dienst kwam – en MSC Seaside kent de capaciteit van de rederij een enorme groei. De vandaag aangekondigde toevoeging van de twee nieuwe Seaside EVO schepen betekent niet alleen dat MSC Cruises zich beter kan positioneren in de markt maar eveneens dat ze tot aan het jaar 2026 elke jaar een nieuw schip in dienst nemen, en tussen 2017 en 2020 maar liefst zes nieuwe schepen. De 12 nieuwe schepen vertegenwoordigen een totale investering van €10,5 miljard euro.

 

Leave a Reply