Het nieuwe Mein Schiff 1: nog mooier, nog beter en nog sportiever

Tijdens on recente CruiseToTravel bezoek aan Mein Schiff 4 waren we reeds danig onder de indruk van het “Wohlfühlen” concept van de Duitse rederij. Het nieuwe Mein Schiff 1 belooft nog mooier, nog beter en nog sportiever te worden.

TUI Cruises‘ nieuwe vlaggenschip is voor ruim 60 procent klaar en wordt eind september te water gelaten op de Meyer werf in Turku, Finland. Het nieuwe Mein Schiff 1 is het eerste in een nieuwe generatie schepen die de vloot van Mein Schiff zal versterken. Zo krijgt het schip een extra dek en zal het met een lengte van ongeveer 315 meter 20 meter langer zijn dan de huidige schepen. Ook het ontwerp van de achterkant – met extra veel glas – is nieuw. Naast een uitbreiding van het culinaire aanbod met 12 restaurants en bistro’s en 15 bars en lounges, biedt het nieuwe Mein Schiff 1 nog meer ruimte aan de bijna 2900 gasten om zich “goed te voelen”.

Meer verscheidenheid in cabines en suites

Alle 1.447 cabines van Mein Schiff 1 krijgen een nieuw ontwerp en er komt ook meer diversiteit met vier nieuwe suitecategorieën naast de populaire twee verdiepingen tellende Himmel & Meer Suite. Voor het ontwerp van de suites deed TUI Cruises beroep op Patricia Urquiola.

Meer ruimte voor exclusieve suite-voordelen

Voor de gasten van de suites en junior suites is er een uitgebreide X-Lounge op dek 14 beschikbaar. Bovendien hebben ze op dek 15 de beschikking over de nieuwe X-Bar met overdekt terras met ligstoelen, zitmeubels en een jacuzzi op dek 16. Daarnaast kunnen suitegasten achteraan het schip genieten van het panoramisch uitzicht vanop het X-dek, een exclusieve buitenruimte uitgerust met zelfbedieningsstations voor kleine verfrissingen en buitendouches.

Meer variatie met nieuwe restaurants en bars

Met twaalf restaurants en bistro’s, en 15 bars en lounges biedt Mein Schiff 1 nog meer keuze voor culinaire genieters. Zo is er op dek 15 de nieuwe Hoheluft Bar en op dek vijf de Ebbe & Flut – Bierbar. In de “Großen Freiheit” – de open ruimte achteraan het schip onder de glazen diamant – komen er twee nieuwe specialiteitenrestaurants, “Manufaktur” waar gasten zich tijdens workshops onderdompelen in de wereld van culinaire lekkernijen en “Die Esszimmer” waar de favoriete gerechten van de gasten geserveerd worden. De twee hoofdrestaurants – Atlantik Klassik en Atlantik Mediterran – krijgen een nieuw ontwerp. Ingaand op de trend van bewuste en gezonde voeding is er tot slot de nieuwe Ganz Schön Gesund Bistro op dek vijf.

Het ultieme sport- en wellness-schip

Het nieuwe Mein Schiff 1 biedt niet alleen ruimte om zich goed te voelen, het is ook een echt sport- en wellness-schip. Behalve het 25 meter lange buitenzwembad en de lagune – een kleiner afgesloten zon- en zwemdek, bieden de sportzones nog meer mogelijkheden dan ooit tevoren. Zo krijgt de fitnessruimte een nieuwe locatie op dek 15. Hierdoor krijgen sportieve gasten meer ruimte en kunnen ze genieten van een panoramisch uitzicht op de zee terwijl ze aan hun conditie werken. Daarnaast is er nog de 438 meter lange joggingbaan die dankzij ingebouwde fluorescerende elementen zichzelf verlicht in het donker. De sportarena wordt volledig overdekt en kan bijgevolg het hele jaar door benut worden. De nieuwe arena krijgt naast een klimmuur een groot uitschuifbaar scherm dat ideaal is om sportevenementen en films te bekijken.

Mein Schiff 1 wordt op 11 mei 2018 gedoopt als onderdeel van de festiviteiten naar aanleiding van de 829e verjaardag van de Haven van Hamburg. 

 

Leave a Reply