Cruisen met Duitse Gründlichkeit

Ben je net als wij ook altijd op zoek naar nieuwe CruiseToTravel mogelijkheden dan hebben we een leuk nieuwtje voor je. Voortaan kan je via TUI.be een cruise boeken aan boord van Mein Schiff. 

TUI Cruises – zoals de rederij eigenlijk heet – klinkt je waarschijnlijk onbekend in de oren en zoals het gezegde zegt onbekend maakt onbemind. Daarom bezochten wij onlangs Mein Schiff 4 en het moet gezegd we waren best onder de indruk.

De rederij werd in 2008 opgericht door het Duitse TUI en de Amerikaanse Royal Caribbean groep en biedt sinds 2009 all-inclusive cruises aan onder de naam Mein Schiff.

De zes schepen van Mein Schiff zijn zo ontworpen dat passagiers er zich maximaal goed voelen, of zoals dat in het Duits mooi klinkt “Wohlfühlen“.

Mens sana in corpore sano

Een gezonde geest in een gezond lichaam dus en om dat te bereiken kan je aan boord van de Mein Schiff schepen gratis gebruik maken van een uitgebreid fitness en wellness aanbod. Het schip beschikt namelijk over een grote fitness ruimte en saunas met panoramisch zicht op zee. Wie zich bij het zien van al dat water graag wil onderdompelen kan terecht in een van de bubbelbaden of het grote buitenzwembad. Met een lengte van 25 meter – de helft van een Olympisch zwembad – is het trouwens het grootste zwembad dat we ooit gezien hebben aan boord van een cruiseschip. Voor de minder zonnige dagen is er natuurlijk ook een overdekt zwembad.

Bij het inrichten van de publieke ruimtes koos men volop voor natuurlijke materialen en lichte kleuren om het rustgevende karakter en gevoel van ruimte aan boord te benadrukken.

Met 13 bars en lounges is er geen tekort aan drankgelegenheden – en als je weet dat bijna alle dranken in de cruiseprijs inbegrepen zijn lijkt ons dit dan ook een absoluut pluspunt. De TUI Bar die centraal gelegen is aan het drie verdiepingen hoge atrium vormt het bruisende hart van Mein Schiff 4. De Diamant Bar met zijn spiegelbar en pianovormige champagne display is – het zal je niet verwonderen – onze favoriet.

Volledig in overeenstemming met de “voel je goed in je vel”- filosofie worden alle maaltijden aan boord klaargemaakt met hoogwaardige en gezonde producten. Eten doe je in een van de 11 restaurants en bistro’s. Het à la carte hoofdrestaurant Atlantik is onderverdeeld in een Mediterraans restaurant, een Frans brasserie restaurant en een klassieke variant waar ‘s avonds een 5-gangen maaltijd geserveerd wordt.

Wie liever minder uitgebreid tafelt kan terecht in het Ankelmannsplatz buffet. Hier vind je naast een volledige bakkerij ondermeer een wok-station en een speciaal kinderbuffet. Voor een kleine meerprijs geniet je van een 6-gangen menu met aangepaste wijnen in Richards – Fine Food, de perfecte steak- en visgerechten in het Surf & Turf Steakhouse of sushi in het Aziatische Hanami restaurant.

De Scandinavische design invloed van de publieke ruimtes werd doorgetrokken tot in de kajuiten. Die zijn dan ook allemaal ingericht met licht gekleurde en moderne meubels en bieden alle moderne comfort inclusief badjassen en slippers.

Omdat men bij Mein Schiff van oordeel is dat je rustig aan de dag moet kunnen beginnen beschikt elke kajuit bovendien over een Nespresso machine. Het enige minpuntje is het ontbreken van een ijskast, maar aangezien je onbeperkt je dorst kan lessen aan de bars lijkt ons dit geen onoverkomelijk probleem. Opmerkelijk is wel dat de flessen water die in de kajuit staan niet inbegrepen zijn in het all-inclusieve pakket. Tenslotte is er nog goed nieuws voor onze rokende medemens, bij Mein Schiff mag je nog roken op het balkon want ze voorzien in een asbak.

Allemaal goed en wel horen we je al denken, maar blijft wel het feit dat Duits de voertaal aan boord is. Dat klopt in die mate dat de aanwijsborden en mededelingen in het Duits zijn, maar het personeel aan boord spreekt evengoed Engels (voor de meerderheid van het bedieningspersoneel is Engels trouwens de moedertaal) en we hoorden hier en daar zelfs een Nederlands accent.

Voor we aan boord gingen van Mein Schiff 4 verwachtten we ondergedompeld te worden in één groot varend Duits cliché, gelukkig was daar niets van aan. Het schip biedt een modern kader voor wie op zoek is naar een vakantie waarin ruimte, lekker eten en genieten prioritair zijn. Wij voelen ons alvast aangesproken en kijken er naar uit om Mein schiff uitgebreid te beleven.

 

 

Leave a Reply