Eerste staal voor Spectrum of the Seas

In het Duitse Papenburg is de De Meyer Werft gestart met het staalsnijden voor het eerste Quantum Ultra-schip voor Royal Caribbean International. Het vierde schip van de Quantum-klasse komt in de lente van 2019 in de vaart en krijgt de naam Spectrum of the Seas mee.

Spectrum of the Seas zal cruises aanbieden vanuit China en wordt speciaal ontworpen voor de gasten in Azië en de regio rond de Stille Oceaan. Het cruiseschip wordt de volgende evolutie van het baanbrekende en hoogtechnologische scheepsconcept van de Quantum-klasse. Spectrum zal volgens CEO Michael Bayley de vakantiebeleving naar een nog hoger niveau tillen dan haar zusterschepen Quantum of the SeasAnthem of the Seas en Ovation of the Seas.

De schepen van de Quantum-klasse zijn 348 meter lang en bieden plaats aan 4.380 gasten. Zij worden verwend met ongeziene voorzieningen waaronder botsauto’s, een vrije-valsimulator en de North Star, een juweelvormige capsule die langzaam opstijgt tot op 90 meter boven zeeniveau. Quantum of the Seas vaart vanuit Shanghai en Ovation of the Seas vanuit Tianjin. Anthem of the Seas verzorgt vanuit Cape Liberty nabij New York cruises naar Canada, Bermuda, Florida, de Bahama’s en de Caraïben.

Royal Caribbean beschikt momenteel over een vloot van 25 schepen met nog eens vijf eenheden in bestelling of aanbouw. Bij STX France loopt in april 2018 Symphony of the Seas van stapel. Het vierde schip van de Oasis-klasse zal volgende zomer vanuit Barcelona en Civitavecchia (Rome) weekcruises aanbieden in de Westelijke Middellandse Zee.

 

Leave a Reply