Celebrity Cruises stelt eerste vrouwelijke kapitein aan in de Galapagos

Voor het eerst in de cruise-industrie vaart een vrouwelijke kapitein in de Galapagos. De Ecuadoraanse Nathaly Albàn staat vanaf heden aan het roer van de recent gerevitaliseerde catamaran Celebrity Xploration van Celebrity Cruises.

Nathaly Albàn vaart al twaalf jaar in de Galapagos. Ze werkte aan boord van diverse schepen. In 2016 vergezelde ze Celebrity Cruises als derde officier aan boord van deCelebrity Xpedition, een jacht voor 100 gasten. Albàn is de tweede vrouwelijke kapitein bij Celebrity Cruises. Ze stapt in de voetsporen van Kate McCue, kapitein van de Celebrity Summit.

“Het stimuleren van sterke vrouwen en hen de leiderschapsrol geven die ze verdienen, ligt Celebrity Cruises nauw aan het hart”, zegt Lisa Lutoff-Perlo, voorzitter en CEO van Celebrity Cruises. “Toen de kans zich aanbood om Nathaly, die passie en liefde voor haar werk en voor Celebrity uitstraalt, te promoten tot kapitein, was de beslissing snel genomen.”

Celebrity Cruises vaart al jaren in de Galapagos met de Celebrity Xpedition die plaats biedt aan 100 gasten. In maart van dit jaar breidde de rederij haar aanbod uit met deCelebrity Xperience, een jacht voor 48 personen en de Celebrity Xploration, een catamaran voor 16 passagiers. Beide schepen werden voor de ingebruikname volledig vernieuwd en voorzien van de Modern Luxury-voorzieningen die eigen zijn aan de rederij.

De drie milieuvriendelijke schepen bezoeken samen 30 havens op 15 eilanden in de archipel in een all-informule waarbij maaltijden, dranken en excursies in de prijs zijn inbegrepen. Gasten hebben het hele jaar door de keuze uit vaarschema’s van 7 tot 15 dagen die ze kunnen uitbreiden met een bezek aan Quito, Cuzco en de Machu Picchu.

 

Leave a Reply