Disney Sand Festival, meer dan zomaar zandkastelen bouwen

We herinneren het ons nog alsof het gisteren was. Iedere zomer trokken we met het ganse gezin twee weken naar de kust. We huurden er zo’n typisch vissershuisje, reden rond met een gocart en voelden ons kasteelheer van ons eigenhandig gebouwde zandkasteel. Nouja kasteel is veel gezegd, veel meer dan wat naast elkaar gezette hoopjes zand was het eigenlijk niet. Maar dat deed er toen niet toe, we amuseerden on rot.

Het was dan ook met een rugzak vol jeugdherinneringen dat we onlangs richting Koningin der badsteden trokken om een bezoek te brengen aan Disney Sand Magic.

Aangekomen aan de zeedijk van Oostende, naast het befaamde Rock Strangers van Arne Quinze, je weet wel die rode precies verfrommelde blokken, twijfelen we nog even of we niet beter onze schoenen uitdoen. Zand tussen onze tenen al goed en wel maar in onze schoenen, neen liever niet. Gelukkig heeft de organisator van het jaarlijkse zandsculpturen festival aan alles gedacht en een makkelijk begaanbaar wandelpad tussen de kunstwerken aangelegd.

Van zodra we het terrein betreden staan we met bewondering te staren naar het grootste zandkasteel dat we ooit gezien hebben. Liefst zes meter hoog torent het (zand)kasteel van Doornroosje voor ons uit.

Wat volgt is een parade van maar liefst 150 zandsculpturen die ons meevoeren doorheen de filmgeschiedenis van Disney, Pixar, Star Wars en Marvel.

Alle Disney helden krijgen een ereplaats langsheen het wandelparcours dat, volgens de brochure, een kilometer lang is.

40 kunstenaars waren gedurende een maand bezig om het Ardens grottenzand, dat met maar liefst 240 vrachtwagens werd aangevoerd, om te toveren in een beeldengalerij die niet zou misstaan in een museum.

Naast de Disney klassiekers zijn ook alle Pixar (Cars3, Finding Nemo, Wall-E, Monsters & Co,…), Marvel (The Incredible Hulk, Spiderman, Thor,…) en Star Wars helden te bewonderen op het strand.

Onze absolute favoriet op Disney Sand Magic is het kasteel van Assepoester. Het kasteel, compleet met getrimde boompjes en  pompoenkoets, lijkt zo uit de Disney klassieker ontsnapt. Het is werkelijk ongelooflijk hoeveel details en precisiewerk er te zien zijn.

Meer foto’s van ons bezoek vind je op onze Instagram en Facebook pagina’s.

Disney Sand Magic nog tot en met 10 september op het groot strand van Oostende. Meer info vind je op www.zandsculpturen.be

 

Leave a Reply