Norwegian Cruise Line introduceert ‘Extraordinary Journeys’ en kondigt vaarroutes 2021 aan

Norwegian Cruise Line heeft een nieuwe bestemmingscategorie geïntroduceerd, ‘Extraordinary Journeys’, met unieke enerverende reisroutes naar verschillende bestemmingen wereldwijd. De verkoop is geopend voor een reeks reisroutes van 2021 voor vijf van de zeventien schepen tellende vloot: Norwegian Jade, Norwegian Pearl, Norwegian Sky, Norwegian Star en Norwegian Sun.

Extraordinary Journeys, de nieuwe bestemmingscategorie van Norwegian Cruise Line, betreffen langere, bijzondere reizen met veel aanloophavens en verschillende reisroutes. Deze meeslepende expedities tonen wereldreizigers verschillende continenten en bestemmingen op aarde, van de 22-daagse Afrikaanse safari met bezoek aan de Seychellen op Norwegian Dawn tot aan de 15-daagse Alaska reis op Norwegian Sun.

“De nieuwe Extraordinary Journeys reisroutes zijn bedoeld om een gevoel van verwondering op te wekken en zinvol reizen aan te moedigen, om op die manier de huidige verbinding met de mensen en de wereld om je heen te versterken,” vertelt Kevin Bubolz, Vice President en Managing Director NCL Europa. “Reizen verbreedt onze horizon en laat ons ontspannen. Met de 11- tot 22-daagse cruises naar bijna elk continent, inspireren we onze gasten om hun eigen buitengewone reis met ons te ontdekken.”

Nieuwe Extraordinary Journeys in 2021

Norwegian Star zal van 2 januari tot 16 april acht Extraordinary Journeys varen, waarvan zeven in Zuid-Amerika en één in Noord-Europa. Zij zal van 2 januari tot 13 maart een reeks 14-daagse cruises varen vanuit Santiago (San Antonio), Chili en Buenos Aires, Argentinië, waarbij ze, door om het zuidelijkste puntje van Kaap Hoorn heen te varen, de gasten de mogelijkheid biedt om de Zuid-Amerikaanse kust aan de Atlantische Oceaan en de Grote Oceaan te ontdekken. Gedurende de reis worden de volgende bestemmingen bezocht: Puerto Montt, Puerto Chacabuco, Punta Arenas, Ushuaia, Puerto Madryn, Stanley, Montevideo en Punta del Este.

Op 27 maart ontdekken reizigers zes landen en varen door het Panamakanaal op Norwegian Star’s 17-daagse Zuid-Amerikaanse reis om in Miami te eindigen. Ze bezoekt Coquimbo, Arica, Pisco, Lima, Trujillo, Puerto Limon, Roatan, Harvest en Costa Maya.

Norwegian Star zal vervolgens op 16 april een 16-daagse Extraordinary Journey varen van New York naar Europa, waarbij ze zal cruisen naar de Britse eilanden, Frankrijk en IJsland. Onderweg worden de steden Halifax, Belfast, Dublin, Cork, Liverpool, Portland, Parijs en Reykjavik bezocht. Overigens vindt er in Reykjavik een overnachting plaats waardoor gasten meer tijd krijgen om de verbluffende natuurlijke schoonheid van de stad te ontdekken.

Norwegian Jade vaart deels overlappend aan Norwegian Star een 15-daagse Extraordinary Journey van New York naar Amsterdam op 22 april met cruises naar Halifax, een overnachting in Reykjavik, Belfast, Holyhead, Parijs, Brussel en Brugge.

Europa

Vanaf maart 2021 varen Norwegian Star en Norwegian Jade  9- tot 12-daagse rondreizen naar de Britse eilanden met een bezoek aan de rijke, culturele steden Brussel, Brugge, Amsterdam, Belfast, Dublin, Cork, Holyhead, Londen, Liverpool, Glasgow, Kirkwall, Inverness, Edinburgh, Parijs, Akurevri en een overnachting in Reykjavik in IJsland. Norwegian Star vaart tot 14 mei vanuit Southampton en Norwegian Jade tot 25 juni vanuit Amsterdam.

Norwegian Jade herpositioneert naar de Baltische regio op 4 juli om vanuit daar een 10-daagse cruise te varen vanuit Stockholm, Kopenhagen en Amsterdam, naast de geselecteerde zevendaagse reizen vanuit Kopenhagen. Reizigers cruisen door Europa, waarbij historische bezienswaardigheden in Berlijn, Kiel, Tallinn, Helsinki, Kotka, Stockholm, Visby, Gdynia, Riga en Klaipeda worden bezocht, inclusief een overnachting in St. Petersburg in Rusland.

Panamakanaal

Vanaf 13 januari 2021 introduceert NCL voor het eerst rondreizen aan door het Panamakanaal vanuit Panama-Stad. Norwegian Sun biedt tot 17 maart 8- tot 16-daagse reizen aan en vervolgens vaart Norwegian Sky 9-daagse cruises van 2 tot 29 november. Gasten beginnen of eindigen hun cruise aan weerszijden van het Panamakanaal in Colon of Fuerte Amador in Panama. Hierbij wordt er van kust tot kust gevaren om zo enkele van de meest gewilde bestemmingen in het Caribisch gebied en Latijns-Amerika te verkennen. Veel aanloophavens worden bezocht, waaronder Puerto Plato, Puerto Limon, Puntarenas, San Juan del Sur, Acajutla, Puerto Quetzal, Huatulco, Cozumel, Costa Maya, Cabo San Lucas, Puerto Vallarta, Cartagena, Kralendijk, Oranjestad, Willemstad, Ochos Rios, Georgetown, Roatan, Castries, Basseterre, St. Thomas, Tortola, het privé resort gebied van het bedrijf in Belize in Harvest Caye en het privé eiland op de Bahamas in Great Stirrup Cay.

Norwegian Sun biedt ook geselecteerde Panamakanaalreizen tussen Port Carnaveral en Panama City in januari en februari aan. Op 25 maart vaart zij van Panama City naar Seattle om vanaf daar naar Alaska te varen. In oktober en december zal Norwegian Sky geselecteerde Panamakanaalcruises varen tussen Miami en Panama City. Op 23 december zal Norwegian Pearl een 11-daagse rondreis aanbieden vanuit Miami.

Middellandse zeegebied

Norwegian Pearl vertrekt vanuit Miami op een 16-daagse trans-Atlantische reis op 5 april en bezoekt Ponta Delgada, Sevilla, Granada, Valencia, Barcelona, Cannes, Florence, Pisa en Rome om het cruiseseizoen naar de Griekse eilanden te starten. Ze zal een havenrijke 11-daagse reisroute varen vanuit Rome en de meest begeerde steden in Italië verkennen, inclusief Florence, Pisa, Napels en Messina. Daarnaast gaat de cruise langs de Griekse eilanden Rhodes, Mikonos, Volos en Santorini, de Turkse steden Kusadasi en Istanbul en uiteindelijk eindigen in Athene. Hiervandaan gaat het eerste zevendaagse reisseizoen van start.

Van 2 mei tot 7 november gaat het schip vanuit Athene naar Griekenland, Turkije, Cyprus en Israël, met bezoek aan één of twee havens per dag met slechts zeven dagen op zee gedurende het hele seizoen. Gasten ontdekken de historische, religieuze en prachtige bezienswaardigheden van de regio met volle dagen in Ashdod, Haifa, Istanbul, Mikonos en Santorini en korter bezoek in Kusadasi, Patmos, Volos, Rhodes, Cofu, Argostoli, Limasol en Palermo.

Op 7 december keert Norwegian Pearl terug naar Miami op een 16-daagse reis vanuit Rome, met tussenstops in Florence, Pisa, Provence, Barcelona, Valencia, Alicante, Sevilla, Granada, Lissabon en Ponta Delgada.

In de tussentijd biedt Norwegian Jade van 24 oktober tot 7 december 11-daagse reizen aan naar de Griekse eilanden vanuit Venetië en Barcelona. Het schip gaat langs de pittoreske kustplaatsen van Dubrovnik, Kotor, Montenegro, Corfu, Santorini, Athene, Olympia, Volos, Napels, Rome, Florence, Pisa, Messina, Provence, Kusadasi en Istanbul, waarbij gasten slechts één of geen dagen op zee doorbrengen.

Norwegian Jade biedt ook een 18-daagse cruise aan voor reizigers die op zoek zijn naar een langere reis. Deze reis gaat vanuit Athene naar Dubai, waarbij gasten de hoog aangeschreven wonderen van het Midden-Oosten en Afrika mogen verkennen met overnachtingen in Ashdod en Safaga. Tijdens de cruise bezoeken reizigers ook Haifa, Port Said, Suezkanaal, Aqaba, Salalah, Khasab, Muscat en Abu Dhabi.

Afrika

Vanuit Dubai zal Norwegian Jade op 3 december een 18-daagse reis naar Afrika varen naar Muscat, La Digue, Port Victoria, Nosy Be, Port Louis, Pointe Des Galets, Port Elizabeth, Mossel Bay met een overnachting bij Richard’s Bay om vervolgens in Kaapstad aan te komen.

Alaska

Na Norwegian Jewel, Norwegian Bliss en Norwegian Encore, is Norwegian Sun het volgende schip dat gaat varen in Alaska. Het schip biedt vijf-, zeven- en negendaagse reizen aan vanuit Seattle van 27 april tot 7 oktober. Gasten krijgen de mogelijkheid om zichzelf te onderdompelen in de schoonheid en cultuur van Alaska, met tussenstops in Ketchikan, Juneau, Skagway en Icy Strait Point, en kunnen de charme van Victoria in Brits Colombia ontdekken.

Bahamas

Norwegian Sky biedt gedurende 2021 ontsnappingen naar warm weer met drie-, vier- en vijfdaagse cruises naar de Bahamas vanuit Miami waarbij Key West, Nassau, Grand Bahama Island en het recentelijk verbeterde privé-eiland van het bedrijf Great Stirrup Cay worden bezocht. Norwegian Pear biedt ook geselecteerde drie- en vier-daagse cruises naar de Bahamas aan in januari en april.

Caribisch gebied

Norwegian Pearl vaart een reeks vijf- en tiendaagse reizen naar het Caribisch gebied vanuit Miami op geselecteerde dagen in januari en maart. Gasten komen heerlijk tot rust tijdens een bezoek aan Great Stirrup Cay, Willemstad, Oranjestad, Kralendijk, Puerto Plata, Harvest Caye en Costa Maya.

Op 11 april vaart Norwegian Jade een 11-daagse reis vanuit Tampa naar New York met tussenstops op Caribische havens van George Town, Oranjestad, Kralendijk, Castries en Antigua.

Gasten kunnen van 19 april t/m 17 oktober het beste wat het Caribisch gebied te bieden heeft ontdekken met Norwegian Sky’s vijf- tot negendaagse Oost- en West-Caribisch gebied cruises vanuit Miami. Puerta Plata, St. Thomas, Philipsburg, San Juan, Great Striuup Cay, Key West, Cozumel, Tortola, Georgetown, Roatan, Grand Turk, Turks, Caicos en Norwegian’s privéresort gebied Harvest Caye worden tijdens de cruise bezocht worden.

Leave a Reply