Hitmusical ‘The Bodyguard’ komt naar Vlaanderen!

Na het waanzinnige succes in o.a. Londen (West End), Parijs, Milaan, Utrecht, Wenen en uitverkochte tours doorheen Australië, Duitsland, China, UK, Spanje en de VS, brengt Music Hall de hitmusical ‘The Bodyguard’ eindelijk naar Vlaanderen! 

De musicalversie van ‘The Bodyguard’ ontving in Nederland maar liefst 850.000 bezoekers. Foto © Roy Beusker

Wie ‘The Bodyguard‘ zegt, denkt natuurlijk meteen aan Whitney Houston. Het gevierde en betreurde popicoon met de platina stembanden (en platen), maakte in de gelijknamige film uit 1992 de rol van gestalkte superster Rachel onsterfelijk, met Kevin Costner als haar trouwe bodyguard. De eerste recensies waren niet bepaald lofzangen, maar het commerciële succes was enorm. Het bijhorende album is met ruim 44 miljoen verkochte exemplaren tot op vandaag de bestverkochte soundtrack aller tijden.

Het verhaal

Pittige popdiva en actrice Rachel Marron wordt belaagd en bedreigd door een doorgedraaide stalker, zowel online als in het echte leven. Haar entourage huurt voormalig geheim agent Frank Farmer in om haarzelf en zoontje Fletcher te beschermen tegen de naamloze crimineel. De band tussen Rachel en Frank is eerst onderkoeld, maar warmt gaandeweg op. Rachel begint gevoelens voor Frank te krijgen, maar hij houdt haar op afstand om zijn job naar behoren te kunnen doen. Rachels zus, Nicki, is stikjaloers en doet iets waar ze spijt van zal krijgen. ‘The Bodyguard’ is een pakkend verhaal over onmogelijke liefde, obsessie, afscheid en opoffering, waar je voor altijd van zal houden!

De musicalversie van ‘The Bodyguard’ ging op 5 december 2012 in première op de Londense West End en werd niet enkel in de UK, maar ook in China, Australië, Frankrijk, Zuid-Korea, Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Canada  en Nederland (850.000 bezoekers in NL!!) een enorm succes.

Vanaf 3 november 2020 presenteert Music Hall de fenomenale muscialversie van ‘The Bodyguard’ eindelijk ook in Vlaanderen. Alle grote nummers en kippenvelmomenten van ‘I Will Always Love You’ over ‘Queen of the Night’ en ‘I’m Every Woman’ tot ‘I Have Nothing’ en ‘Run To You’ zijn inbegrepen. De musical bevat in vergelijking met de film zelfs extra hitmateriaal zoals ‘So Emotional’, ‘I Wanna Dance With Somebody’ en ‘How Will I Know’.

Straffe soul en ontroerende rock rollen van het podium tijdens deze verbluffende openingsproductie van de dan volledig vernieuwde Zuiderkroon. Op alle details wordt er gelet, van de indrukwekkende verlichtingstechnieken en videomuren tot de special effects. De cast zingt zich baanrecht een weg naar je hart in momenten van rauwe emotie en  drama, terwijl ook het gevoel voor humor goed wordt bewaakt in deze modere update van het bekende verhaal.

Praktisch

Het aangrijpende liefdesverhaal, gebaseerd op de beroemde kaskraker met Whitney Houston, is vanaf 3 november 2020 te zien in de compleet vernieuwde Zuiderkroon in Antwerpen. Tickets & info ‘The Bodyguard, de Musical’ via thebodyguard.be.

Leave a Reply