Sneeuwwitje: sprookjesballet voor groot en klein

Gisteren hielden Sneeuwwitje en haar 7 dwergen halt in de Antwerpse Stadsschouwburg voor een magisch sprookjesballet op kindermaat.

De voorstelling werd ingeleid door Jeremy Vandoorne, gekend als Xavier uit de jeugdserie ROX, die in de huid kroop van magisch verteller. Reeds van bij aanvang had hij alle kinderen in de zaal op zijn hand dankzij z’n humoristische manier van vertellen.

Het verhaal van Sneeuwwitje is alom gekend. De ijdele stiefmoeder van Sneeuwwitje kan het niet hebben dat haar stiefdochter duizendmaal mooier is dan haar. Ze beveelt de jager dan ook om Sneeuwwitje mee te nemen naar het bos en haar daar te doden. De jager kan dit niet over zijn hart krijgen en laat Sneeuwwitje ontsnappen. Zo komt ze terecht in een klein huisje waar zeven dwergen wonen.

Wanneer haar stiefmoeder dit via haar toverspiegel te weten komt, verkleedt ze zich als oud vrouwtje en brengt ze een bezoek aan haar stiefdochter in het bos. Met een giftige appel brengt de stiefmoeder Sneeuwwitje in een magisch diepe slaap, waaruit Sneeuwwitje alleen kan ontwaken wanneer iemand haar uit liefde kust.

Dat ballet niks voor kinderen zou zijn, wordt met deze voorstelling helemaal weerlegd. Niet alleen volwassenen keken met aandacht naar de balletopvoering maar ook de kleinsten zaten op het puntje van hun stoel om de avonturen van Sneeuwwitje op de voet te volgen. Sommige kinderen waren zo gefascineerd door de voorstelling dat ze zelf aan het dansen gingen in het gangpad.

Dat Sneeuwwitje op het einde wakker wordt gekust door de prins, is al lang geen geheim meer. Het is vooral de creatieve manier waarop deze balletuitvoering de scènes tot leven laat komen, die de toeschouwers vol fascinatie van dit sprookjesballet laten genieten.

Wil je zelf, met of zonder je kroost, genieten van dit sprookjesballet begeleid door live symfonisch orkest? Dan kan je dat nog doen op 26 en 27 december in Capitole Gent. Tickets via primadonnaevents.be.

Leave a Reply