Nieuwe musicalversie ‘Annie’ vertedert Vlaamse harten

Zaterdagavond ging in Kursaal Oostende de langverwachte Vlaamse versie van de musical ‘Annie’ in première. 

De zenuwen stonden toch wat strakker gespannen dan anders bij Josefien Derijcke uit Kalmthout. Het is dan ook niet niks, als 13-jarige het podium van een volgelopen Kursaal Oostende moeten betreden voor je eerste hoofdrol, samen met gevierde professionals als Deborah De Ridder, Willemijn Verkaik, Edwin Jonker en Doris Baaten, én wetende dat je daarmee in de voetsporen treedt van o.a. Laura Tesoro (2008), Pommelien Thijs (2012) en diezelfde Deborah De Ridder die als 9-jarige de rol van het roodharige weesmeisje vertolkte.

Maar als een echte topper bezweek Josefien niet onder de zenuwen maar zorgden ze er net voor dat ze die extra focus kon pakken en een werkelijk prachtige prestatie neerzette. Zowel met haar zang als spel overtuigde ze en vertederde ze het publiek. Het overweldigende applaus na haar weergaloze ‘Morgen’, de nieuwe Nederlandstalige versie van de iconische Annie-klassieker ‘Tomorrow’, was dan ook meer dan verdiend.

Het publiek genoot met volle teugen van deze nieuwe musicalversie van ‘Annie’, waarin een ijzersterke Doris Baaten voor het eerst in de geschiedenis van de musical als vrouw het ambt van president opnam. Een verpletterende Edwin Jonker  zette als eerste zwarte acteur in de musicalversie op indrukwekkende wijze de rol van Oliver Warbucks neer.

Verder niets dan lof en open doekjes voor Deborah De Ridder, die als Grace Farrell nog maar eens haar fantastische kwaliteiten toonde en haar persoonlijke Annie-cirkel rond maakte, en de verbluffende Willemijn Verkaik, die als de gevreesde Juffrouw Hannigan haar internationaal gelauwerde ster nog eens liet schitteren in Vlaanderen.

Speciale vermelding is er zeker ook voor Amber Metdepenningen (8 jaar), Ayco Vanderkelen (11 jaar), Robbe de Villa (11 jaar), Amy Quick (11 jaar) en Romy Van Minnebruggen (11 jaar), die als collega-weeskindjes van Annie een vlekkeloze prestatie wisten neer te zetten.

De staande ovatie na afloop viel als een warm deken over de cast en vormde een prachtige afsluiter van een meer dan geslaagde musicalavond. Wij weten alvast met welk deuntje we in het hoofd nacht introkken en dat zeker ook ‘morgen’ door onze hoofden zal spoken.

Je kan zelf nog gaan genieten van ‘Annie, de Musical’ in Capitole Gent (20 t/m 24 november) of Stadsschouwburg Antwerpen (18 febr. t/m 1 maart 2020). Tickets & info: musichall.be.

Leave a Reply